Gerookte eiersalade

Gerookte eiersalade, gemaakte van gerookte eieren. Gerookte eieren zijn eieren die koud gerookt worden. Het is een vers ei en dus nog rauw. Het ei heeft een verrassende rooksmaak. Je kan het gerookte ei gebruiken zoals ieder ander vers ei, voor een omelet, roerei, vegetarische carbonara of zoals ik heb gedaan, voor eiersalade. Gerookte eieren zijn bij diverse (online) supermarkten te koop, zoals bij Crisp. Eiersalade is één van de bekendste smeersel voor op brood, toast of in een wrap. Lekker als lunch of bij de borrel. Eiersalade zelf maken is makkelijk, snel en veel lekkerder. Hier het recept van de gerookte eiersalade.
Klik hier voor meer recepten van smeersels, zoals homemade makreelsalade, forelsalade of tonijnsalade.
Ingrediënten
6 eieren
2 el mayonaise
1 volle tl mosterd
1 tl kerriepoeder
Een paar takjes bieslook
Peper
Zout
Optioneel: 1 tl sambal
Bereiding Homemade eiersalade
Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Laat de eieren dan goed afschrikken met koud water. Pel de eieren en leg apart.
Pak een eisnijder en snijd een ei. Vervolgens pak je het in zijn geheel op en draai het ei een kwartslag. Haal het weer door de snijder. Nu is je ei in kleine stukjes. Leg dit allemaal in een ruime schaal. Herhaal dit met alle eieren.
Meng vervolgens de mayonaise, mosterd en kerrie door de eieren. Voeg naar smaak zwarte peper en zout toe. Wil je een pittige eiersalade? Voeg dan een theelepel sambal toe.
Hak de bieslook fijn en roer erdoor. De eiersalade blijft max 2 dagen goed in de koelkast.
