Quiche met pompoen en vega gehakt

Quiche met pompoen en vegetarisch gehakt met een bodem van bladerdeeg. Een lekkere feestmaaltijd voor bij de lunch, als hapje of ook gewoon lekker als diner. Deze herfstquiche is zo gemaakt en ziet er ook nog eens feestelijk uit. Pompoen is een echte herfstgroente. Pompoen heeft in verhouding weinig calorieën en bevat veel vezels. Door de zoete smaak is het ook erg in trek. Naast pompoensoep kun je natuurlijk veel meer hiermee maken. Lekker in een traybake of in een vegetarische quiche. De quiche heeft een goede balans van zoeten hartig. Hier het makkelijke recept.
Ingrediënten
350 gram vegetarisch gehakt
400 gram pompoen
1 ui
2 tenen knoflook
6 plakjes plantaardige bladerdeeg
4 eieren
1 tl kerriepoeder
3 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
100 ml sojaroom
1 el zonnebloemolie
Bereiding Quiche met pompoen en vega gehakt
Leg de bevroren plakjes bladerdeeg op een snijplank om te ontdooien.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de pompoen in blokjes ongeveer 2 tot cm. Stoom de blokjes in de pan of in een stoombakje kort gaar.
Hak de ui en knoflook fijn. Pak een koekenpan of wok en schenk hier de zonnebloemolie in. Als de olie heet is, voeg de uien en knoflook snippers toe. Bak tot de uien glazig zijn en voeg het vegetarisch gehakt toe. Bak tot het gehakt rul is. Schep de kerriepoeder erbij en haal de blaadjes rozemarijn en tijm van de takjes af. Voeg de pompoenblokjes toe en roer kort mee. Voeg zout toe. Zet het vuur uit.
Pak een springvorm en knip een bakpapiertje vierkant ten grootte van de springvorm. Leg op de bodem. Verdeel de 5 plakjes bladerdeeg vanuit het midden rondom in de springvorm. Het 6e plakje leg je in het midden. Schep het gehakt met pompoenmengsel en verdeel gelijk.
Breek de eieren in een ruime kom en klop los. Schenk 100 ml sojaroom erbij en voeg zout en peper toe. Roer nogmaals door. Schenk het eiermengsel over de quichevulling.
Plaats de quiche 20 minuten in het midden van de oven.

Klik hier voor meer quiche recepten
Dit artikel bevat mogelijk affiliate links