Mexicaanse plaatpizza

Plaatpizza’s, je hebt ze misschien al vaak voorbij zien komen bij mij en nu ook nog eens een Mexicaanse plaatpizza. Oke oke, de pizza zelf is niet Mexicaans, maar het heeft een Mexicaanse twist. De plaatpizzabodem vulde ik met gebakken kipgehakt, mais, zwarte bonen, chilipepers (jalapeno’s zijn nog beter), rode ui, paprika en koriander. Hmmm.. dit was echt smullen. Ook lekker met homemade guacamole.

Plaatpizza ’s zijn ideaal voor een drukke dag, een feestje of gewoon jezelf lekker verwennen. Ik koop voor de plaatpizza een kant-en-klare bodem plaatpizzabodem van de versafdeling van de supermarkt. Insmeren met passata, vullen met allemaal lekkers en afmaken met een berg (vegan) kaas. Door de vegankaas is het gerecht koemelkvrij en lactosevrij. Even 20 minuten de oven in en smullen maar.

Ik heb ontzettend veel variaties gemaakt op plaatpizza’s. Wat denk je van plaatpizza met spekjes en geitenbrie, vegan plaatpizza met champignons, plaatpizza met courgette en (kalkoen)spekjes, Griekse plaatpizza met feta en spinazie of een plaatpizza met diverse paddenstoelen… alles kan!

Om deze “Mexicaanse plaatpizza” te maken ben je niet meer dan 20 minuten bezig en heb je een heerlijke maaltijd voor twee personen of een lekker hapje bij de borrel. Kijk hieronder voor het uitgebreide recept.

Mexicaanse plaatpizza

Mexicaanse plaatpizza

Oke oke, de pizza zelf is niet Mexicaans, maar het heeft een Mexicaanse twist. De plaatpizzabodem vulde ik met gebakken kipgehakt, mais, zwarte bonen, chilipepers (jalapeno's zijn nog beter), rode ui, paprika en koriander. Hmmm.. dit was echt smullen.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Porties 2

Equipment

  • 1 bakplaat
  • 1 snijplank
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 vel bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 st plaatpizza bodem
  • 200 ml passata
  • 200 gr kipgehakt
  • 1 st rode paprika
  • 4 el mais
  • 3 el zwarte bonen
  • 1 st rode ui
  • 1 el zonnebloemolie
  • 50 gr (vegan) geraspte kaas
  • 1 st chilipeper of jalapenopeper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen Italiaanse kruiden
  • Een paar takjes verse koriander

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en haal her rooster er vast uit.
  • Pak een pan en schenk hier zonnebloemolie in. Bak de kipgehakt rul en strooi de chilipeper, paprikapoeder en komijn erover. Laat het gehakt daarna een beetje afkoelen.
  • Schil de rode ui, snijd door de helft en maak er daarna dunne halve ringen van. Snijd daarna de paprika in reepjes.
  • Laat de maiskorrels uit blik goed uitlekken. Dit geldt ook voor de zwarte bonen.
  • Leg een vel bakpapier op het rooster. Rol de plaatpizzabodem uit op het rooster. Smeer de passata erover uit. Strooi de Italiaanse kruiden erover.
  • Verdeel de rode uien over de pizza. Vervolgens verdeel je het gehakt erover.
  • Strooi de paprika, mais en zwarte bonnen op de pizza. Snijd de chilipeper in ringen en verdeel over de plaatpizza
  • Als laatst strooi je de geraspte kaas erover. Plaats de pizza voor 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • Ondertussen hak je de verse koriander fijn. Als de pizza uit de oven komt, strooi je dit erover.
  • Snijd de pizza in meerdere vierkante stukken. Smullen maar!
Trefwoord kipgehakt, koriander, mais, paprika, zwartebonen
Mexicaanse plaatpizza

Klik hier voor meer pizza recepten