Kohra, pompoen met Surinaamse masala

Kohra, pompoen gestoofd met Surinaamse masala. Dit is het bekendste gerecht met pompoen uit de Surinaamse en Hindoestaanse keuken. Dit gerecht wordt gemaakt van flespompoen. Wist je dat pompoen eerst groeiden in Zuid- en Midden- Amerika en eeuwen later in Europa verbouwd werden. Dat de pompoen in Nederland in de herfst zo populair is, is niet helemaal logisch, misschien door de komst van Halloween. Dit product is namelijk het hele jaar te importeren. Ik gebruikte voor dit gerecht zelfs gesneden blokjes pompoen uit de vriezer, wel zo makkelijk. 

Kohra, pompoen met Surinaamse masala wordt net als alle Surinaamse gerechten gemaakt van uien, knoflook en masala. Het zoete van de pompoen past heel lekker met het kruidige van de Surinaamse masala.  Het is heel makkelijk te maken en lekker gezond. Serveer de Kohra in deze mooie Yasmine schaaltjes van Xenos en de snijplank en houten lepel scoor je er ook gelijk. Deze gestoofde pompoen is lekker met rijst of Surinaamse roti, Surinaamse kousenband met aardappelen met Surinaamse masala kip. Hier het recept van Kohra, pompoen met Surinaamse masala.


Voor 4 personen

IngrediΓ«nten

700 gram pompoen (vers of uit de diepvries)
2 uien
4 tenen knoflook
3 el zonnebloemolie
2 el Surinaamse masala
1 bouillonblokje
2 tl kristalsuiker

Bereiding Kohra, pompoen met Surinaamse masala

Schil de pompoen, snijd of lepel de draden eruit. Snijd de geschilde in blokjes van 3 bij 3 cm en leg apart. (Als je pompoen uit de diepvries gebruikt kun je dit stuk overslaan).

Schil de uien en versnipper. Pel de tenen knoflook en knijp uit met de knoflookpers. Pak een hapjespan met deksel of een braadpan. Verwarm de olie hierin en bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn.

Voeg de pompoen toe en schep de masala erbij. Daarna laat je de pompoen op een zacht vuurtje minimaal een half uur stoven. Voeg na 15 minuten de helft van een kopje water toe. Merk je dat het vocht weg is, voeg je de andere helft ook toe. Als je pompoen uit de diepvries gebruikt heb je vaak minder pompoen nodig. 

Als laatst verkruimel je het bouillonblokje erboven en schep je de suiker erbij. Roer door. Als alle pompoen zacht en fijn is, is het gerecht klaar.

Klik hier voor meer Surinaamse recepten

Klik hier voor meer recepten met pompoen