Bloemkoolsoep met zalm, courgette en kokosmelk

Bloemkoolsoep met zalm, courgette en kokosmelk, een mond vol en dat is het ook. Deze romige bloemkoolsoep met als basis bouillon en kokosmelk is namelijk gevuld met grote stukken zalmfilet en gegrilde courgette. Deze winterse soep is goed vullend en rijk van smaak.

Soep is altijd een goed idee, maar vooral met de koude, winterse dagen. Soep warmt je namelijk op. Courgettesoep, tomatensoep, wortelsoep, linzensoep, het kan allemaal. Hollandse erwtensoep of eerder Iraanse linzensoep, je kunt van zoveel soep maken. Soep is lekker vegetarisch, maar ook met vis, kip of spekjes erin. Soep is lekker met brood erbij, maar soms is de soep zo vullend dat je er geen brood bij hoeft. Past ook perfect in een koolhydraatarm dieet. Deze romige soep is ook vrij van lactose en koemelk.

Deze bloemkoolsoep met zalm, courgette en kokosmelk is slank, goed vullend en heel makkelijk om te maken. Je maakt een bouillon in een een soeppan en kookt hier de bloemkool in. Ondertussen gril je de courgettes in een grillpan of koekenpan. Pureer de bloemkoolsoep met kokosmelk en voeg de zalmfilet in blokjes toe. De zalm wordt gaar van de hete soep. Garneer de soep met plakjes courgette en verse dille. Lees hier het uitgebreide recept.

Bloemkoolsoep met zalm, courgette en kokosmelk

Bloemkoolsoep met zalm, courgette en kokosmelk

Bloemkoolsoep met zalm, courgette en kokosmelk, een mond vol en dat is het ook. Deze romige bloemkoolsoep met als basis bouillon en kokosmelk is namelijk gevuld met grote stukken zalmfilet en gegrilde courgette. Deze winterse soep is goed vullend en rijk van smaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Frans, Fusion, Nederlands
Porties 4

Equipment

  • 1 snijplank
  • 1 soeppan
  • 1 staafmixer
  • 1 vergiet
  • 1 koekenpan

Ingrediënten
  

  • 500 gr bloemkool vers of diepvries
  • 2 st prei
  • 1 st courgette
  • 200 gr zalmfilet
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 st groentebouillonblokjes
  • Een paar takjes verse dille
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 tl kerrie

Instructies
 

  • Was en snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de prei in fijne ringen en spoel om in een vergiet.
  • Schenk in de soeppan 2 el zonnebloemolie en bak de bloemkool en prei kort mee. Voeg vervolgens 750 ml water toe en gooi de bouillonblokjes erbij. Kook dit ongeveer 10 minuten tot de bloemkool zacht is.
  • Ondertussen was en snijd je de courgette in halve ringen. Pak een koekenpan of grilpan en verdeel de resterende olie erover. Grill de courgettes tot ze zacht zijn.
  • Snijd de zalmfilet in blokjes.
  • Zet het vuur uit onder de soep en pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en roer de kerrie erdoor.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Voeg de zalmblokjes toe en doe een deksel op de pan. Na 10 minuten is de zalm gaar.
  • Hak de dille grof en serveer de soep met plakjes courgette en een paar takjes dille.
Trefwoord bloemkool, courgette, kokosmelk, zalmfilet
Bloemkoolsoep met zalm, courgette en kokosmelk

Klik hier voor meer soeprecepten