TheFork New Restaurant Awards NL 2019

Afgelopen maandagavond had ik de eer om aanwezig te zijn bij de allereerste TheFork New Restaurant Awards in Nederland. Met deze awards zet TheFork gastronomisch Nederland op de kaart. Voor TheFork Restaurants Awards nomineerden 31 Nederlandse topchefs en restaurants die in afgelopen jaar openden en zich (nog) geen sterrenzaak mogen noemen. Opgedoft met een leuk jurkje aan, ging ik vol enthousiasme naar de Het Sieraad in Amsterdam Zuid-Oost. Ik vertel jullie alles over deze avond bij TheFork New Restaurant Awards NL 2019

Over TheFork

TheFork, het voormalige IENS, is onderdeel van TripAdvisor. Dit online platform helpt je bij het vinden van perfecte restaurant voor jou in elke gelegenheid. Op deze site kun je de recensies van voorgaande bezoekers lezen, krijg je een prijsindicatie en de locatie. Ook reserveren is mogelijk via TheFork. DeFork heeft wereldwijd een netwerk van ruim 65.000 restaurants. 

Eten & drinken tijdens TheFork New Restaurant Awards NL 2019

Ruim 200 genodigden kwamen deze avond naar Het Sieraad. Het Sieraad was mooi verlicht en ik genoot van de prachtig gedekte tafels met kleurrijke bloemen op tafel. Startend met een glas Moët & Chandon en lekkere amuses, gemaakt door chefs, beloofde dit veel goeds. De amuses waren heerlijk. De watermeloen ceviche met tomatencrème en biet had een zoete en verfrissende smaak. De bramencup met tonijntartaar was hartiger en mijn favoriet. Ik moest mij inhouden niet de hele rij op te eten.

Aan tafel volgde het viergangendiner van meerdere chefkoks. Als eerst kwam het voorgerecht een tomaat met Indische makreel pepesan in een chic jasje gevolgd door tarbotfilet met groene mosterd en schelpdieren. Beide gerechten waren erg lekker en speciaal.

Vervolgens kwam het hoofdgerecht wat bestond uit een mooi stukje Schotse lamsfilet met artisjok en pruim, ook heel lekker, alleen jammer dat de lamsfilet koud was. Bij alle gerechten kreeg bijpassende wijnen. Wat een feest! Als dessert kreeg je stroopwafel met gezouten karamel met daarbij een glas Hennesy espresso Martini. Een goede afsluiter!

TheFork New Restaurant Awards NL 2019
bramencup met tonijntartaar

De genomineerden restaurants

Eenmaal plaatsgenomen aan tafel, werd tijdens het diner de top 10 genomineerden van laag naar hoog op het podium geroepen door Miljuschka, de presentatrice van de avond. Er waren maar liefst 5 Haagse restaurants genomineerd. Helaas plaatste deze zich niet in de top 10. De grote winnaar was Frenchie in (Haarlem). Hier een lijst met de hele top 10.

TheFork New Restaurant Awards NL 2019
Hennesy espresso Martini

De Haagse Restaurants die genomineerd waren, zijn:

Klik hier voor de review van The Fork Insider in Den Haag met o.a. Tommy’s en Zuurveen en Restaurant Bog