Romige vissoep met zalm, kabeljauw en garnalen

Romige vissoep met zalm, kabeljauw en garnalen, zonder melk. Een mooie soep voor de feestdagen, als voorgerecht of bij de lunch. Ik ben gek op soep en vind het een mooi voor- of tussengerecht bij een meerdere gangendiner. Vissoep is iets wat ik helaas niet overal kan bestellen, omdat er vaak melk en room doorheen gaat. Deze romige soep kun je natuurlijk ook zelf maken. De soep is gevuld met zalm en Hollandse garnalen en prei. Je maakt de soep romig door bloem en sojaroom en garneer de soep met een paar takjes dille. De soep is zo gemaakt en staat erg chic. Hier het makkelijk recept.
Serveer de soep in deze Goldline diepe borden en maak de tafel af met deze Kerstservetten, wijnglazen en placemats van Xenos.
Klik hier voor meer kerstrecepten
Ingrediënten
200 gr zalm
200 gr kabeljauw
100 gr Hollandse garnalen
2 tenen knoflook
200 gr fijn gesneden prei
1 visbouillonblokje
2 el bloem
2 el zonnebloemolie
125 ml sojaroom
200 ml witte wijn
Een bosje dille
Zwarte peper en zout
Bereiding Romige vissoep met zalm, kabeljauw en garnalen
Kook 500 ml water en roer het bouillonblokje erdoor en snijd de kabeljauw en zalm in blokjes. Pel de tenen knoflook en pers in de knoflookpers of snijd fijn.
Pak een soeppan en schenk hier de zonnebloemolie in. Bak de knoflook en prei mee. Voeg de wijn toe en laat het 5 minuten pruttelen op hoog vuur zodat de meeste van het vocht verdampt. Als de prei geslonken is voeg je de bouillon toe.
Meng met een klein beetje water de bloem tot een papje en roer door de soep. Laat de soep 10 minuten koken.
Daarna leg je de vis erin en laat nog een minuten mee sudderen. De vis moet niet te lang meekoken, het gaart door de warme bouillon. Strooi een beetje zwarte peper en zout naar smaak en roer voorzichtig door.
Vervolgens schenk je de sojaroom erdoor. Verdeel over 4 borden. Als laatst hak je de dille fijn en strooi je over de borden.

Rita
Voor hoeveel personen?
Priya
Voor ongeveer 4 personen. Groetjes, Priya