Falafel salade met spinazie en feta

Falafel salade met verse spinazie, feta, gestoomde aardappels en gegrilde groentes. Dit is nu een voedzame en heerlijke vegetarische salade. Ook ideaal om voor één persoon te maken. Ik kook tegenwoordig steeds makkelijker als ik alleen eet, maar ik wil wel gezond eten. Daar is deze salade echt perfect voor. De groenten rooster ik in de oven, de aardappels stomen in de magnetron, de falafel bak ik in de airfryer en de rest is koud. Je hebt hier helemaal geen pan voor nodig. De salade vult ook nog eens heel goed, perfect met dit zomerse weer. Hier het simpele, maar heerlijke recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

12 stuks falafel van Amilahfood
100 gram verse spinazie
1 courgette
2 paprika’s
100 gram feta
250 gram krieltjes met schil

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de paprika’s in smalle reepjes en snijd je courgette in stukjes. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de groenten erover. Besprenkel de groentestukjes met olijfolie en strooi wat grof zeezout erboven. Plaats de bakplaat voor 20 minuten in de oven. 

De bevroren falafel kan je in een koekenpan bakken of, zoals ik het liefst doe, in de airfryer. Stel de airfryer in op 180 graden en bak de falafel 12 minuten.

Ondertussen was je de krieltjes goed. Halveer de krieltjes en stoom het. Ik ben tegenwoordig helemaal fan van de stoomzakjes van AH. Je ingrediënten erin, zakje dicht en hoppa in de magnetron voor 3 minuten. 

Als alles klaar is pak je een grote saladebowl en vul je met de spinazie. Vervolgens leg je de falafel, aardappels en groenten erbij. Verkruimel de feta erover en voeg naar smaak een beetje zout toe. En verder alleen nog genieten van de lekkere salade.