Pita kipshoarma zonder pakjes en zakjes

Pita kipshoarma, met shoarmakruiden zonder pakjes en zakjes. Ik wilde al een hele tijd mijn eigen shoarmakruiden mengen. Toen ik laatst het recept van Familie over de Kook vond over hun shoarmakruiden, ben ik direct aan de slag gegaan. Als je verzameling van de basiskruidens hebt, dan is dit recept echt een makkie om te maken. Wist je dat er zelfs kaneel in gaat? Had ik zelf nooit bedacht. Om het iets pittiger te maken heb ik chilivlokken toegevoegd. De pitabroodjes koop ik bij een Libanese winkel. Deze pita’s zijn iets groter en veel zachter, echt heerlijk. Ook dit recept is helemaal koemelkvrij, want ik gebruik de knoflooksaus van Yildriz. Je kan natuurlijk ook je knoflooksaus zelf maken. Lees hier mijn recept van deze lekker pita’s met kipshoarma.
Ingrediënten
500 gram kippendijfilet
2 rode paprika’s
1 groot ui
4 grote pita’s
1 komkommer
2 tomaten
3 el zonnebloemolie
knoflooksaus
Sambal
Shoarmakruiden
2 tl gemalen koriander
5 tl paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl chilivlokken
2 tl kurkuma
1tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
2 tl kerriepoeder
1 tl gemalen zwarte peper
1 tl zout
½ tl kaneel
1 tl gemberpoeder
Bereiding Pita kipshoarma zonder pakjes en zakjes
Snijd de kippendijfilet in smalle reepjes en leg dit in een diepe schaal. Schenk de helft van de zonnebloemolie erbij. Strooi de kruiden over de kipreepjes. Meng alles goed door elkaar, tot alle kruiden vermengd is. Leg dit in een gesloten bak in de koelkast. De shoarma is het lekkerst als het eerder marineert, dan trekt de kruiden goed in.
Snijd de ui fijn en snijd de paprika in kleine blokjes. Pak een hapjespan en verwarm de resterende olie. Als het vet heet is, bak je de uien erin. Voeg vervolgens de shoarmareepjes toe.
Als de kip bijna gaar is, bak je de paprika erbij.
Snijd ondertussen de komkommer en tomaten in plakjes. Verwarm de pita’s door ze een beetje nat te maken en dan in een contactgrill of koekenpan. Snijd de pitabroden open en vul ze met een blaadje sla, shoarma, komkommer en tomaat.
Geniet van dit lekkere homemade pitabroodje met kipshoarma.

Brigitte Post
Hallo Priya,
Ik gebruik ipv kaneel de koek-en speculaaskruiden van Versteegh, natriumarm. Geeft een heerlijke warme ondertoon.
De buurvrouw van Henny en Shirley
Priya
Dag buurvrouw,
Dat klinkt heerlijk, wat een goed idee.
Liefs, Priya