Marokkaanse wortelsoep met ras el hanout

Marokkaanse wortelsoep met ras el hanout. Wortelsoep, maar dan net een beetje anders. Marokkaanse wortelsoep, met ras el hanout erdoor. In een kwartiertje gemaakt, lekker voedzaam en helemaal vegetarisch/ vegan. Ras el hanout is een Noord Afrikaans kruidenmengsel met onder andere kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Je kunt dit mengsel kopen bij de supermarkt, maar ook bij Marokkaanse winkels. Een paar schepjes van dit in je soep en smullen maar. Hier het recept.

IngrediΓ«nten

500 gram wortels
1 ui
2 tenen knoflook
1 lt water
1 groente bouillonblok
3 tl ras El hanout
2 el olijfolie
Een paar takjes verse koriander
Peper en zout
Optioneel: 1/2 tl chilipoeder

Bereiding Marokkaanse wortelsoep met ras el hanout

Rasp de wortels schoon en was de wortels. Snijd een ui en knoflook grof. Bak de uien en knoflook in olijfolie in een soeppan. Snijd de wortel in stukjes en roer mee.

Voeg vervolgens 1 liter water en de groente bouillonblok erbij. Schep de ras el hanout erbij. Laat vervolgens 10 minuten koken. Wil je een pittige soep? Voeg dan de chilipoeder toe.

Pureer het mengsel tot een gladde soep. Voeg naar smaak zwarte peper en zout toe.

Hak de koriander grof en voeg toe.

Marokkaanse wortelsoep met ras el hanout

Klik hier voor meer soeprecepten