Marokkaanse wortelsoep met ras el hanout

Marokkaanse wortelsoep met ras el hanout. Wortelsoep, maar dan net een beetje anders. Marokkaanse wortelsoep, met ras el hanout erdoor. In een kwartiertje gemaakt, lekker voedzaam en helemaal vegetarisch/ vegan. Ras el hanout is een Noord Afrikaans kruidenmengsel met onder andere kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Je kunt dit mengsel kopen bij de supermarkt, maar ook bij Marokkaanse winkels. Een paar schepjes van dit in je soep en smullen maar. Hier het recept.
IngrediΓ«nten
500 gram wortels
1 ui
2 tenen knoflook
1 lt water
1 groente bouillonblok
3 tl ras El hanout
2 el olijfolie
Een paar takjes verse koriander
Peper en zout
Optioneel: 1/2 tl chilipoeder
Bereiding Marokkaanse wortelsoep met ras el hanout
Rasp de wortels schoon en was de wortels. Snijd een ui en knoflook grof. Bak de uien en knoflook in olijfolie in een soeppan. Snijd de wortel in stukjes en roer mee.
Voeg vervolgens 1 liter water en de groente bouillonblok erbij. Schep de ras el hanout erbij. Laat vervolgens 10 minuten koken. Wil je een pittige soep? Voeg dan de chilipoeder toe.
Pureer het mengsel tot een gladde soep. Voeg naar smaak zwarte peper en zout toe.
Hak de koriander grof en voeg toe.

M. de Swart
Deze soep was lekker en heel gemakkelijk om te maken. De tweede dag wordt hij nog lekkerder. Voor wie op een budget is, is het wellicht handig om een hele grote pan te maken en hem in te vriezen, een koud kunstje en deze soep is eigenlijk voor alle jaargetijden wel geschikt, dus goed om een voorraadje van te hebben.
Priya
Wat leuk om te horen! Bedankt voor je tips en je enthousiasme. Liefs Priya