Zalm met prei in oestersaus 

Zalm met prei in oestersaus, een super makkelijk en lekker receptje met Aziatische twist. Soms wil je even wat anders eten, maar het moet wel snel klaar zijn. Dan is dit recept perfect! Door de oestersaus krijgt de prei een lekkere zoete en zoute smaak. Ik ben gek op oestersaus en koop er regelmatig mee zoals kip met zoete aardappelen, kip met paprika en champignons, zalm met wokgroente of paddenstoelen met kip in oestersaus. Oestersaus is namelijk een echte smaakmaker. Deze Chinese saus is een stroperige, bruine saus. Schrik niet van de naam als je geen oesters lust of mag, want in oestersaus zit tegenwoordig maar 3% oesterextract in. Tegenwoordig heb je zelfs vegetarische oestersaus gemaakt met paddenstoelen. Gebruik niet te veel oestersaus, want dan wordt je gerecht heel zout. Verder is het een heerlijke saus voor al je (wok)gerechten. 

Dit gerecht van zalm met prei in oestersaus was weer net zo smaakvol. De zalmfilet is alleen gebakken met een klein beetje lichte Chinese sojasaus. Binnen 20 minuten heb je deze mooie maaltijd op tafel. Lekker met witte rijst of noodles. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

200 gr prei
1 teen knoflook
1 tl gemberpoeder
2 el oestersaus
2 zalmfilets
2 el Chinese lichte sojasaus
4 el zonnebloemolie

Bereiding Zalm met prei in oestersaus 

Pel de teen knoflook en leg apart. Snijd de prei in dunne ringen en spoel goed in een vergiet. Er kan namelijk zand tussen zitten. Laat daarna uitlekken.

Pak een wok of hapjespan en schenk hier 2 el zonnebloemolie in. Pers de teen knoflook uit en bak kort mee. Daarna bak je de prei mee. Schep de gemberpoeder erbij en roer door. Vervolgens schenk je de oestersaus erbij en roer je ook door. Bak tot de prei zacht is. 

Voor de zalm pak je koekenpan schenk hier de overige zonnebloemolie in. Dep de zalmfilets droog en bak op de huid op een zacht vuurtje. Schenk als de zalmfilets bijna gaar is schenk je de lichte sojasaus erover. Draai de zalm één keer voorzichtig om, zodat de bovenkant ook een gebakken laagje krijgt. Draai voorzichtig terug. De zalm is binnen 5-7 minuten gaar, afhankelijk van de dikte. 

Serveer met rijst en noodles.

Zalm met prei in oestersaus