Creatieve bereidingen bij Tommy’s & Zuurveen

Creatieve bereidingen en zalige gerechten bij restaurant Tommy’s & Zuurveen. Sinds zomer 2023 vind je restaurant Tommy’s en Zuurveen op de vernieuwde locatie op Veenkade 1 tegenover de Paleistuinen, in het voormalige pand van Grapes & Olives. Bij het vernieuwde restaurant zit ook een mooi terras op de boot.

Ik maakte voor het eerst kennis met Tommy’s en Zuurveen in 2019 met het fine dining menu. Afgelopen zomer, in 2023, genoot ik van het zomerse diner met lekkere cocktails en heerlijk eten Hier staan pure ingrediënten, goede smaak en mooie bordjes voorop. Heb je dieetwensen? Daar wordt hier fantastisch mee omgegaan.. In dit artikel vertel ik je alles over Tommy’s en Zuurveen en het dineren hier.

Creatieve bereidingen bij Tommy’s & Zuurveen

Over Tommy’s & Zuurveen

Tommy’s & Zuurveen is gestart met twee jeugdvrienden. Gastheer en uitbater Tom Jansen ging de samenwerking aan met chefkok Teun Zuurveen aan. Teun werkte voorheen bij sterrenrestaurants als Restaurant Niven en De Librije.  Teun maakt creatieve en prachtige gerechten van diverse pure ingrediënten, die Tom tot in detail aan tafel uitlegt. Dit restaurant bestaat bijna twee jaar en heeft een mooi plekje aan de rand van het centrum. Het interieur is sfeervol met hout, veel groen en mooie bloemen en planten. Het voelt als een huiskamer. Het knusse restaurant biedt +/- 10 tafels en deze zitten bijna elke avond vol. Reserveren is geen overbodige luxe hier. 

Het menu

De kaart van Tommy’s en Zuurveen bestaat uit een 3-gangenmenu, dat uitgebreid kan worden naar 4 of 5 gangen. Het menu staat vast, maar Teun Zuurveen is creatief genoeg om voor alle dieetwensen en allergieën iets moois op tafel te zetten. Zo is er voor het hele menu een vegetarische optie. Bij het menu kun je een passend wijnarrangement nemen.

Dineren bij Tommy’s en Zuurveen

Een avond dineren bij Tommy’s en Zuurveen is altijd een feest. De gangen zijn opgebouwd met seizoensproducten en de kaart wisselt regelmatig.

Gerechten als steaktartaar met een klassiek tartaarmayonaise met shiso. Ook in een vegetarische variant met een gedroogde watermeloen en tomaat tartaar met tapiocaparels van tafelzuren en soja afgemaakt met tempura miso blad. Of de rode mul met een korst van crushed pinda’s en Hollandse garnaal en een salade van mango en prei was mijn favoriet van de avond. Hierbij lag een gel van tomaat en shiso, bouillon van tomaat en baharat, crème van rijst en sereh en crème van baharat. Gevolgd met de langoustine met gemarineerd in tom yum, gefrituurd in kataifi was lekker zacht met een crispy bite. Het hoofdgerecht bestond uit een mooi stuk op de huid gebakken zeebaars met paling, groene groente en dashi risotto vond ik ook erg bijzonder. Alle gangen even rijk van smaak, puur en heerlijk.


Nieuwe locatie met terras

Sinds zomer 2023 vind je Tommy’s en Zuurveen op de vernieuwde locatie, een paar deuren verder dan de vorige vestiging, op Veenkade 1. Bij het vernieuwde restaurant zit ook een mooi terras op de boot bij. Culinair genieten in het centrum van Den Haag.

Het restaurant, in het voormalige pand van Grapes & Olives, is helemaal verbouwd in de Tommy’s en Zuurveen stijl. Een prachtig licht restaurant met een ruime bar, mooie wijnkoelkasten en veel licht.

Tijdens het zomerse diner op de boot genoot ik van lekkere cocktails zoals een Pornstar Martini en Gin Tonic.

Wij dineerden deze avond heerlijke gerechten, zoals parelcouscous met zeewolf, lardo en kaffir. Gevolgd door spitskool met pompoenpuree en ras el hanout. Smaakvol, prachtig en met oog voor detail.


We sloten af met een koemelkvrij dessert van merengue, frambozensorbet en gepofte rijst. Dit is zo heerlijk allemaal.

Creatieve bereidingen bij Tommy’s & Zuurveen

Dieetwensen

Bij Tommy’s en Zuurveen hoef je niet bij elk gerecht te vragen of je het wel mag. Bij de reservering gaf ik de dieetwensen door. Chef Teun houdt hier bij elk gerecht direct rekening mee. Zij hebben zelfs een aparte risotto voor mij gemaakt. Aan de opmaak van de borden zie je totaal niet dat het een vervangend gerecht is. 

Culinair genieten is wat je bij Tommy’s en Zuurveen zeker kan. Ik blijf verrast door de fantastische smaken, ingrediënten en creatieve gerechten. Ik ben gek op vis, des te blijer dat hier veel vis op het menu stond. Elke 2 maanden verandert de kaart, dus ook vleesgerechten komen hier zeker aan bod. Een aanrader? Ja zeker!

Creatieve bereidingen bij Tommy’s & Zuurveen