Quiche met kip, rode pesto en spinazie

Quiche met kip, pesto arrabiata en spinazie. Deze Mediterraanse quiche is makkelijk te  maken en vooral heel lekker. En het is ook nog eens helemaal koemelkvrij. Ik heb in plaats van room een beetje water gebruikt. Net zo lekker! De quiche werd hierdoor luchtiger. Kip en pesto arrabiata vind ik een geweldige combi. Je kan zelf een quichebodem maken, maar ik koos dit keer voor de hartige taartbodem van Tante Fanny. Wel zo makkelijk af en toe.

Ingrediënten

300 kipfilet
3 eetlepels Costa Ligure Pesto Arrabbiata (135g)
150 gram verse bladspinazie
1 Tante Fanny hartige taartbodem
4 eieren
50 ml water
Peper en zout
1 el  olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven op hete lucht 175 graden, gewoon oven 190 graden.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Roer de pesto erdoor heen. Pak een hapjespan en bak de kipstukjes in een beetje olijfolie. Als de kip gaar is, roer je de spinazie erdoor.

Vervolgen pak je een kom en breek de eieren. Kluts dit met wat peper en zout en voeg het water toe.

Leg in een taart- of springvorm het hartige taartendeeg met bakpapier eraan. Verdeel de kip met spinazie in de vorm. Schenk vervolgens het eiermengsel erover.

De quiche mag nu voor ongeveer 30 minuten de oven in.

Klik hier voor meer quiche recepten

Lees meer over de Costa Ligura Vegan pesto’s