Snelle Thaise rode curry met kip en prei

Snelle Thaise rode curry met kip en prei is een lekkere maaltijd dat zo klaar is. Je hebt hier niet veel voor nodig. De Thaise keuken is heel divers en uitgebreid. Sommige gerechten zijn heel bewerkelijk, maar je kan ook snel een Thaise curry op tafel zetten. Ideaal voor een werkdag. Deze curry maakte ik met een kant-en-klare rode currypasta. Wel zo makkelijk. Ik gebruik voor de curry kippendijfilet, omdat het wat malser is. Maak de curry pittig naar wens en smullen maar. Lekker met witte rijst en Chinese kool. Hier het makkelijke en snelle recept.
Klik hier voor het recepten van Thaise rode vegan curry met Jackfruit.
IngrediΓ«nten
1 el Thaise rode currypasta
200 ml kokosmelk
300 gram kipdijfilet
2 stuk prei
1 ui
1 limoenblad
2 el zonnebloemolie
Optioneel: 1 chilipeper
Een paar takjes verse koriander
Bereiding Snelle Thaise rode curry met kip en prei
Hak de ui fijn. Was de dijfilet en snijd in smalle reepjes. Snijd de prei in dunne ringen. Spoel dit goed af in een vergiet.
Bak in een wok of hapjespan de versnipperde uien in zonnebloemolie tot ze glazig zijn. Voeg de dijfiletblokjes toe. Als de kip bijna gaar is voeg de Thaise rode currypasta toe. Roer goed door en voeg vervolgens de kokosmelk en de limoenblad toe. Als je een pittige curry wilt, voeg 1 chilipeper in kleine stukjes gesneden toe.
Voeg de prei toe en doe de deksel op de pan en laat sudderen. Na +/- 10 minuten is de curry klaar.
Hak de koriander fijn. Schep de curry in een schaal en strooi de koriander erover.
Lekker met rijst en Chinese kool. De Chinese kool wok je kort, zodat het nog knapperig is.
