Snelle risotto met mosselen

Snelle risotto met mosselen, gewoon voor op een doordeweekse werkdag. Dat kan! Niet uren in de keuken staan, maar wel een lekker en luxe gerecht voor jezelf op tafel zetten. De Italiaanse keuken in een half uur thuis. Hoe maak je snelle risotto met mosselen? Met de ready-to-eat mosselen van Premier Seafarmers, het merk van Krijn Verwijs. Deze mosselen zijn al gekruid en gekookt, dus je hoeft ze alleen maar op de warmen in de pan. Handig hΓ¨! 

Ik ben gek op mosselen! Een mosselpannetje met Thaise Curry, een Griekse style met feta of liever Spaanse mosselen met veel tomaat en knoflook. Mij krijg je zo blij! Jaarlijks ga ik op culinaire trip naar Yersekse in Zeeland, de plek waar bijna al onze Nederlandse schaal- en schelpdieren vandaan komen. Hier is ook Krijn Verwijs gevestigd, waar ook de NK Oestersteken van 2020 plaats vond. Pieter Verwijs was bij de uitvinding van de oesterputten, eind negentiende eeuw. De afgelopen jaren heeft het familiebedrijf een opmerkelijke reis doorgemaakt. Van een bescheiden oesterkwekerij tot een wereldwijde leverancier van zeevruchten. 

De ready-to-eat mosselen zijn het nieuwste product van Premier Seafoodfarmers. Je hebt ze in 4 smaken. Bangkok, met citroengras en gember, Avignon, met daslook, Classic, met tijm & rozemarijn en de Napoli, met tomaten en chili. Eerder maakte ik al een snelle pasta met de Napoli mosselen. Gewoon te koop op de webshop van Krijn Verwijs of bij de Plus Supermarkt.

Pasta mosselen

De snelle risotto met mosselen is ook zo lekker. Kook de risotto met voldoende ui , knoflook, tomaten en bouillon en roer op het eind de verse spinazie erdoor. Doordat de Ready-to-eat Classic mosselen al gekruid zijn, hoef je aan risotto verder geen kruiden toe te voegen. Hier het makkelijke recept. 

IngrediΓ«nten

1 pak Ready-to-Eat Classic mosselen
150 gram risottorijst
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram tomatenblokjes uit blik
2 el plantaardige boter
1 visbouillonblokje
4 el zonnebloemolie
200 gr verse spinazie

Bereiding Snelle risotto met mosselen

Pak een steelpan en kook hierin 600 ml water (of kook het in de waterkoker). Voeg het bouillonblokje toe aan het water en roer goed door. 

Snipper de uien en pers de knoflooktenen of snijd fijn. Leg apart. Verhit in de hapjespan 1 el boter. Voeg de uien en knoflook snippers toe en bak 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en roer door.

Schenk de tomatenblokjes erbij en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Schep steeds een schep bouillon erbij en blijf roeren tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit proces tot de rijst zacht is en alle bouillon op is. Roer als laatst de verse spinazie erdoor. Leg de deksel op de pan zodat de risotto warm blijft. 

Pak een wok en zet op het vuur. Open de pak Ready-to-eat mosselen. Niet afspoelen of wassen, want dan verlies je alle smaak. Leg de inhoud van het pak in wok. Wok op een middelhoog tot hoog vuurtje de mosselen tot ze allemaal open zijn. Dit gebeurt al na 5 minuten. Roer de mosselen met schelp voorzichtig door de risotto. Verdeel de risotto over twee borden. 

Snelle risotto met mosselen

Klik hier voor meer recepten met mosselen