Slapen in Hotel Des Indes

Slapen in het historische Hotel Des Indes. Dit bekende Haagse Hotel bevindt zich op één van de mooiste plekken van Den Haag. Aan het Lange Voorhout, net voor de Denneweg en op loopafstand van de Hofvijver en de Haagse Schouwburg. Het hotel straalt luxe uit en de hele dag rijden hier taxi’s aan om (on)bekende gasten naar het hotel te vervoeren. Van royalty’s ontvangen tot het hosten van evenementen met duizenden gasten, dit paleis uit 1858 is een bewijs van de prachtige geschiedenis van Den Haag.

Hoe blij was ik toen ik tijdens de persreis door mijn eigen stad Den Haag in dit hotel mocht slapen. Een verblijf in Hotel Des Indes is als geen ander! Vanaf het moment van binnenkomst werd ik met open armen ontvangen en als een vorst behandeld. De sfeer werd nog magischer toen de burgemeester van Den Haag de prachtige kerstboom voor iedereen verlichtte. Feestelijke drankjes, luxe hapjes en een heerlijk ontbijt zijn slechts een paar voorbeelden van mijn verblijf in Hotel Des Indes. In dit artikel vertel ik je alles over het slapen in Hotel Des Indes. 

Slapen in Hotel Des Indes

Over Hotel Des Indes 

Hotel des Indes werd in 1858 in opdracht van baron Van Brienen, de adviseur van Koning Willem III, gebouwd. Van Brienen wilde een stadspaleis aan het Lange Voorhout, om in de Haagse binnenstad feesten te geven. Natuurlijk hoort hier een mooie balzaal. Ook een binnenplaats voor de koetsen en gastenverblijven moesten aanwezig zijn. 

Na de dood van de baron werd het pand verkocht en sinds 1881 als hotel gebruikt. Daarna kreeg het kreeg de naam Des Indes. Het hotel was vooruitstrevend en innovatief in die tijd, met een intercomsysteem, warm water en eigen badkamers. Veel internationale beroemdheden hebben in dit hotel overnacht. Koningen, keizers, maharadja’s, presidenten, generaals, componisten, Nobelprijswinnaars, kunstenaars, muzikanten en geestelijke leiders. Denk hierbij aan de Dalai Lama, Michael Jackson, Madonna, Prince, Rolling Stones en nog veel meer. Sinds 2018 is Hotel Des Indes is toegetreden tot The Leading Hotels of the World, een selecte groep van 400 hotels in 80 landen.

De Des Indes Kerstboom

Jaarlijks wordt er een spektakel gemaakt van het moment dat de lichtjes van de kerstboom aangaan. Op uitnodiging is de grote eetzaal gevuld met gasten. Deze taak krijgt de burgemeester van Den Haag gedaan, Jan van Zaanen. Vervolgens vulde de avond zich met speeches, muziek van een Kerstkoor en veel champagne. Heerlijk genieten met oesters en andere hapjes tussendoor. 

Slapen in Hotel Des Indes

Ik verbleef onlangs in de Superior kamer in dit hotel en het voelde echt als een luxe! Van het kingsize bed, tot de klassieke sfeer en de gastvrije verwarmde kamer, ik was echt verrast door de aandacht voor details. Nog indrukwekkender was de geweldige service – luxe bonbons, drankjes en een kleedje dat op me wachtte bij terugkomst ’s avonds.

Ontbijten in Hotel Des Indes 

Het ontbijt in Hotel Des Indes vond ik misschien nog wel het leukst! Je neemt in de ochtend plaats aan de tafels in het restaurant. Je wordt uiterst vriendelijk ontvangen. Op tafel staat een kaart met diverse keuzes zoals eggs benedict, wentelteefjes, poffertjes of gewoon een los gepocheerd ei, het kan allemaal. Naast deze kaart kun je ook gebruik maken van het uitgebreide buffet, met veel zoet, kaas en zelfs gerookte zalm. Ik genoot hiervan. 

Zoals je leest is het slapen in Hotel Des Indes een belevenis. Je slaapt niet elke dag in één van de The Leading Hotels of the World. 

Slapen in Hotel Des Indes

Klik hier voor meer hotspots in Den Haag