Dineren bij de moderne stadsbistro Cottontree by Dimitri

Bij de moderne stadsbistro Cottontree by Dimitri kun je heerlijk en sfeervol dineren. Deze stadsbistro is gevestigd aan het Lange Voorhout, op steenworp afstand van de Haagse Hofvijver, Hotel des Indes en de Denneweg. Dit luxe gedeelte van het centrum van Den Haag heeft een rijke geschiedenis, evenals de vestiging van dit restaurant. Bij Cottontree kun je plaatsnemen voor een uitgebreid diner met verschillende gerechten naar keuze. Alle gerechten zijn geschikt als voor- tussen- en hoofdgerecht, ideaal he. Wie van verfijnd eten houdt is hier aan het juiste adres. Tijdens het zesgangendiner werd ik de hele avond door verrast met heerlijke en mooie gerechten, gemaakt met seizoens- en streekproducten. Denk hierbij aan tonijntartaar, kabeljauwfilet met slakken, coquilles maar ook hertenrugfilet. In dit artikel vertel ik je alles over dineren bij Cottontree by Dimitri.

Dineren bij de moderne stadsbistro Cottontree by Dimitri

Over Cottontree by Dimitri

Cottontree City is een moderne stadbistro gevestigd in het voormalige restaurant “Le Bistroque”. Het restaurant dat sinds 1968 bestond en stond voor puur en klassiek eten met respect voor de natuur. In dit restaurant aan het Lange Voorhout in Den Haag legden de politieke leiders Van Agt (CDA) en Wiegel (VVD) begin november 1977 bij een diner en ‘een prettige Bordeaux’, zoals de liberale voorman zich later herinnerde, de basis voor hun kabinet.

Tegenwoordig staan chef Dimitri Heinrichs en zijn partner Manon Heinrichs-Hemmink aan het roer met het nieuwe concept Cottontree by Dimitri. Dimitri Heinrichs werkte hiervoor al jaren als chef en dit stel had als droom een eigen restaurant te openen. In deze stadsbistro kunnen zij hun droom waar maken met heerlijke gerechten, een fijne sfeer en een top team. 

Het menu van Cottontree

De kaart bestaat uit ongeveer 14 kleine gerechten waar je uit kunt kiezen. Je beslist dan ook zelf hoeveel gangen je wilt. Geen shared-dining concept, je krijgt je eigen mooi opgemaakte bordje. 

Dineren bij de moderne stadsbistro Cottontree by Dimitri

Tijdens het diner smulden wij van heerlijke, met zorg bereidde gerechten. De kwaliteit van de producten was top! Nooit eerder at ik zulke zachte tonijntartaar, geserveerd met avocado en komkommer. De kabeljauwfilet was groot en perfect gebakken. Deze werd geserveerd met prei en slakken. Dit gaf mij gelijk de gelegenheid voor het eerst slakken te proeven.  

Ook de Coquilles en de Hertenrugfilet met wintergroente waren zalig. De gerechten zijn goed op smaak, mooi gepresenteerd en top kwaliteit! Andere gerechten van de kaart zijn gerookte paling met parelcouscous, Burratta met kikkererwten en groene asperge, Octopus à la plancha, Gebraden kwartel, Bisque van kreeft of Bospaddestoelen risotto.

Alle gerechten werden gepaard met bijpassende wijnen. Ook bij de desserts, we kregen wel twee koemelkvrije dessert, proefden we een port. Cottontree by Dimitri is een aanrader voor iedereen die van verfijnd eten houd. Het eten is hoog van kwaliteit en de producten zijn kakelvers. 

Dieetwensen

Ben je vegetarisch of vegan. Alle gerechten kunnen aangepast worden. Geef dit wel even van te voren aan. Ik heb meerdere allergieën, koemelk- en notenallergie, en ook hier werd uitstekend rekening mee gehouden. 

Dineren bij de moderne stadsbistro Cottontree by Dimitri

Klik hier voor meer reviews van restaurants in Den Haag