Flammkuchen met paddenstoelen en truffel, vegan

Flammkuchen met paddenstoelen en truffel, helemaal vegan. Deze flammkuchen is een lekkere en makkelijke maaltijd voor een zomerse dag, snelle hap of als hapje voor een feestje. Ik vind Flammkuchen lekker en ideaal, want doordat de bodem zo dun is, is het minder machtig als een pizza. Een pizzadeeg is gist verwerkt en in flammkuchen niet. Flammkuchen komt oorspronkelijk uit de Elzas.Dat ligt in het noordoosten van Frankrijk aan de linkeroever van de Rijn, waar het de grens met Duitsland vormt. Lees hier over reizen door de Elzas. Het verhaal gaat dat met het deeg getest werd of de oven heet genoeg was. De flammkuchendeeg koop je in de supermarkt en vul je met wat je maar wilt. Ik maakte dit keer een flammkuchen met tomatensaus, verschillende paddenstoelen van Oakfield paddenstoelen voor de #paddenstoelenzomerchallenge, geraspte vegankaas en truffelolie. Ik had in een half uur eten op tafel en zat ervan te smullen. Hier het makkelijk recept. 

Voor 1 Flammkuchen

Ingrediënten

1 Flammkuchen bodem
250 gram verschillende paddenstoelen, zoals oesterzwam, kastanjechampigons, bundelzwam en shiitake.
3 el gezeefde tomaten
1 ui
2 el truffelolie

Bereiding Flammkuchen met paddenstoelen en truffel, vegan

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol de flammkuchen bodem uit op een bakrooster. Vervolgens schep je de passata erop en verdeel deze met de achterkant van je lepel. 

Snijd de ui door de helft en daarna in halve ringen. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakken. Daarna verdeel je deze over de pizza. Strooi er rijkelijk vegan kaas over. Bak de flammkuchen 15-20 minuten in de oven.

Voor het snijden schenk je voorzichtig de truffelolie over de flammkuchen.

Flammkuchen met paddenstoelen en truffel, vegan

Klik hier voor pizza recepten