Wraps met kalkoensalami, (vegan) roomkaas en rucola

Wraps met kalkoensalami, rucola en (koemelkvrije) roomkaas. Zoals jullie onderhand wel weten vind ik het heel leuk om hapjes te maken. Elk feestje thuis probeer ik nieuwe hapjes uit. Zo kwam ik ook ooit op het idee om roomkaas en kalkoensalami te combineren. Een klein beetje rucola erdoor voor de kleur en voila! Een nieuw hapje is geboren. Het voordeel van dit hapje is dat je weinig ingrediënten nodig hebt en het ook goedkoop is. Je kan hiervan dus gemakkelijk veel maken. Je kan dit hapje prima een dag van te voren maken. Snijd de wraps dan nog niet dicht, maar wikkel het in aluminiumfolie. Zo blijven de wraps beter plakken.

Voor +/- 30 wrapstukjes

Ingrediënten

1 pak wraps (6 stuks)
1,5 pak kalkoensalami (ik vind de kleine rondjes kalkoensalami van de Lidl makkelijk)
1 pakje (vegan) roomkaas – te koop bij Violife
1 zakje rucola

Bereiding

Smeer een wrap in met 1 eetlepel roomkaas. Zorg dat er op de randjes roomkaas zit. Hierdoor plakt de wrap beter dicht. Leg in het midden ongeveer 5 kleine rondjes kalkoensalami overlappend neer. Leg daarop een klein handje rucola en rol de wrap strak dicht.

Als je de wrapjes gelijk op tafel wilt zetten, snijd ze dan in kleine stukjes. Met een prikkertje erin blijven de wraps mooi staan.

Foto: Rajeev Koene