Pizza Quattro Formaggi met geitenkaas en schapenkaas


Pizza Quattro Formaggi met geitenkaas en schapenkaas, hoe lekker klinkt dit? Pizza Quattro Formaggi is één van de bekendste pizza’s. Een romige 4 kazen pizza. Deze pizza vind ik er altijd zo lekker uitzien en ruiken, maar ja, vol met kaasjes van koemelk, dat mag ik echt niet eten. Gelukkig zijn er veel geiten- en schapenkazen die ik wel mag, denk aan Manchego, Pecorino, Feta en Geitenkaas. Daar maken we lekkere pizza van! Voor deze pizza heb ik de Pecorino en Manchego geraspt. Het resultaat? Een super smeuige, kazige pizza. Heeerlijk zeg! Wist je dat in de Mediterraanse landen als Spanje en Italië geitenkaas en schapenkaas veel populairder is als in ons kikkerlandje? Hoop dat wij de trend snel overnemen. Hier het recept voor de Pizza Quattro Formaggi met geitenkaas en schapenkaas. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

2 pizzabodems
40 gram Pecorino 
40 gram Manchego
2 rondjes zachte geitenkaas (36 gram)
35 gram Griekse Feta
4 olijven
1 tl gedroogde oregano
Een handje pijnboompitten
6 el passata, gezeefde tomaten
1 rode ui
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding Pizza Quattro Formaggi met geitenkaas en schapenkaas

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Haal 2 roosters eruit en leg hier een vel bakpapier op. Leg de pizzabodems erop. Smeer de passata over de bodems en bestrooi de gedroogde Italiaanse kruiden. 

Rasp de Manchego boven een kwart van de pizza. Rasp de Pecorino over een ander kwart van de pizza. Verkruimel de Feta in een kwart gedeelte van de pizza. Vervolgens leg je de stukken zachte geitenkaas op de laatste kwart. Plet zacht met een vork. 

Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel over de kwarten met Manchego en Pecorino. Daarna snijd je de olijven in dunne plakjes en verdeel je over de Feta. Strooi de oregano erover. Als laatst verdeel je de pijnboompitten over de zachte geitenkaas. 

Plaats de pizza 15-20 minuten in de oven en smullen maar!

Pizza Quattro Formaggi met geitenkaas en schapenkaas

Klik hier voor meer pizza recepten