Plaatpizza met kalkoenspekjes en courgette

Plaatpizza met on top kalkoenspekjes, courgette, hmm smullen. Wie is er niet gek op pizza’s. Pizza’s kun je op zoveel verschillende manieren eten. In een Italiaans restaurant, laten bezorgen, thuis afbakken of zelf maken. Een mooie tussenweg is de plaatpizza, waarvan je de bodem koopt en de pizza zelf bekleed. Op en top vers!

Plaatpizza’s zijn voor mij de makkelijkste manier om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Ook lekker als hapje bij de borrel of lunch. Oké, het is niet mega gezond, maar dat hoeft ook niet altijd. Ik maak de plaatpizza’s met champignons en truffel, tonijn en uien, of shoarma en paprika, alles kan erop. Of op een dunner deegje als flammkuchen met paddenstoelen of flammkuchen met geitenbrie en spekjes. Een berg groente erbij, (vegan)kaas erop en je schuift het zo de oven in. Je kunt deze pizza hierdoor koemelkvrij en lactosevrij maken.

De plaatpizzabodem kun je kant-en-klaar kopen bij de supermarkt. Ik gebruikte kalkoenspekjes voor de plaatpizza. Kalkoenspekjes zijn te koop in de grotere supermarkten. Snijd dunne plakken courgette en rode ui in ringen erbij en je hebt niet alleen een lekkere, maar ook een kleurrijke pizza. De plaatpizza is groot genoeg voor twee personen en je hebt binnen een half uur eten op tafel. Hieronder vind je het recept van de plaatpizza met kalkoenspekjes en courgette.

Plaatpizza met kalkoenspekjes en courgette

Plaatpizza met kalkoenspekjes en courgette

Plaatpizza's zijn voor mij de makkelijkste manier om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Ik gebruikte kalkoenspekjes voor de plaatpizza. Spekjes vrij van varkensvlees en gewoon te koop in de grotere supermarkten. Snijd dunne plakken courgette, rode ui in ringen erbij en je hebt niet alleen een lekkere, maar ook een kleurrijke pizza. De plaatpizza is groot genoeg voor twee personen en je hebt binnen een half uur eten op tafel. Hieronder vind je het recept van de plaatpizza met kalkoenspekjes en courgette.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Fusion, Italiaans
Porties 2

Equipment

  • 1 bakpapier
  • 1 ovenplaat
  • 1 snijplank
  • 1 kaasschaaf

Ingrediënten
  

  • 1 st pizzabodem
  • 200 gr passata di pomodoro
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 100 gr kalkoenspekjes
  • 0,5 st courgette
  • 1 st rode ui
  • 3 handjes geraspte kaas vegan

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak een bakplaat en plaats hier een vel bakpapier op. Rol het pizzadeeg uit over de bakplaat. 
  • Schenk de passata in een passata. Pers de tenen knoflook erboven uit, Voeg de kruiden toe en meng dit alles goed door elkaar. Voeg naar smaak een beetje zout toe. Smeer dit tomatenmengsel op de pizza.
  • Snijd met de kaasschaaf dunne plakjes van de courgette.
  • De rode ui pel je en snijd je vervolgens in dunne ringen.
  • Beleg de pizzabodem met de rode uien en courgette.
  • Verdeel de kalkoenspekjes over de pizza. Als laatst verdeel je de geraspte kaas erover.
Trefwoord courgette, kalkoenspekjes, paprika, rodeui
Plaatpizza met kalkoenspekjes en courgette

Klik hier voor meer pizza recepten