Flammkuchen met geitenbrie en spekjes

Flammkuchen met geitenbrie en spekjes, een makkelijk en heerlijk gerecht dat zo op tafel staat. De combinatie van geitenbrie, (kalkoen) spekjes, rode ui en rucola matcht ontzettend goed. Flammkuchen, ook wel bekend als tarte flambée, is een traditioneel gerecht uit de Elzas-regio in Frankrijk. Dit gerecht is ideaal als lichte avondmaaltijd, en het is ook leuk om te delen bij bijvoorbeeld borrels of feestjes. En het voordeel is, dit recept is helemaal koemelkvrij, door de geitenbrie.

Geitenbrie is een heerlijke kaassoort die gemaakt wordt van geitenmelk. Het is een variant op de klassieke brie, maar in plaats van koemelk wordt er geitenmelk gebruikt. Deze kaas heeft een zachte en romige textuur, vergelijkbaar met traditionele brie, maar met een kenmerkende geitenkaassmaak die een vleugje zoetigheid en een lichte nootachtige ondertoon heeft. En het leuke is, geitenbrie is te koop in diverse (grote) supermarkten of kaas speciaalzaken. 

Geitenbrie wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn milde en delicate smaak, die niet te overweldigend is. Het heeft een lichte zuurgraad die goed combineert met de andere ingrediënten van de flammkuchen, zoals (kalkoen) spekjes en rode ui. Liever vega? Vervang de kalkoenspekjes door vegetarische spekjes. Zodra de flammkuchen uit de oven komt, garneer je deze met verse rucola, voor een lichte pittigheid. Hier het makkelijke recept. 

Voor 2 flammkuchen

Ingrediënten

2 stuks flammkuchen bodems
150 gram geitenbrie
8 el passata
150 gr (kalkoen) spekjes
2 stuks rode ui 
3 handjes rucola

Bereiding Flammkuchen met geitenbrie en spekjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de flammkuchen bodems uit op het rooster. 

Smeer de bodem in met passata, 4 el per flammkuchen. Daarna halveer je de rode uien en snij verder in dunne halve ringen. Leg apart. 

Snijd de geitenbrie in plakken van 1 tot 2 cm. Verdeel de plakken geitenbrie over de bodems. Ook de rode uien verdeel je over de bodems. Daarna strooi je de spekjes erover. Je hoeft de flammkuchen verder niet op smaak te brengen. 

Schuif de roosters met flammkuchen voor 20 tot 25 minuten in de oven. Als de flammkuchens klaar zijn, strooi je hier rucola over. 

Snijd per flammkuchen 6 vierkanten met een pizzames en serveer op een plank.

Flammkuchen met geitenbrie en spekjes

Klik hier voor meer flammkuchen recepten