Ga terug
Plaatpizza met kalkoenspekjes en courgette

Plaatpizza met kalkoenspekjes en courgette

Plaatpizza's zijn voor mij de makkelijkste manier om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Ik gebruikte kalkoenspekjes voor de plaatpizza. Spekjes vrij van varkensvlees en gewoon te koop in de grotere supermarkten. Snijd dunne plakken courgette, rode ui in ringen erbij en je hebt niet alleen een lekkere, maar ook een kleurrijke pizza. De plaatpizza is groot genoeg voor twee personen en je hebt binnen een half uur eten op tafel. Hieronder vind je het recept van de plaatpizza met kalkoenspekjes en courgette.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Fusion, Italiaans
Porties 2

Equipment

  • 1 bakpapier
  • 1 ovenplaat
  • 1 snijplank
  • 1 kaasschaaf

Ingrediënten
  

  • 1 st pizzabodem
  • 200 gr passata di pomodoro
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 100 gr kalkoenspekjes
  • 0,5 st courgette
  • 1 st rode ui
  • 3 handjes geraspte kaas vegan

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak een bakplaat en plaats hier een vel bakpapier op. Rol het pizzadeeg uit over de bakplaat. 
  • Schenk de passata in een kom. Pers de tenen knoflook erboven uit, Voeg de kruiden toe en meng dit alles goed door elkaar. Voeg naar smaak een beetje zout toe. Smeer dit tomatenmengsel op de pizza.
  • Snijd met de kaasschaaf dunne plakjes van de courgette.
  • De rode ui pel je en snijd je vervolgens in dunne ringen.
  • Beleg de pizzabodem met de rode uien en courgette.
  • Verdeel de kalkoenspekjes over de pizza. Als laatst verdeel je de geraspte kaas erover.
Trefwoord courgette, kalkoenspekjes, paprika, rodeui