Homemade eiersalade

Hoe lekker is het om te lunchen met homemade eiersalade. Dit is zo gemaakt en veel lekkerder dan uit een kant-en-klaar pakje. Eiersalade is onmisbaar bij een lunch of borrel en bijna iedereen lust het wel. Dit kan je dus makkelijk zelf maken. Voeg naast eieren wat mayonaise, mosterd en bieslook toe en je hebt een lekkere eiersalade. Dit is in 15 minuten gemaakt! Spice de eiersalade op met een beetje sambal erin, tapenade of truffelolie. Hier het basisrecept.
Ook lekker zelfgemaakte tonijnsalade.
IngrediΓ«nten
6 eieren
2 el mayonaise
1 volle tl mosterd
1 tl kerriepoeder
Een paar takjes bieslook
Peper
Zout
Optioneel: 1 tl sambal
Bereiding Homemade eiersalade
Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Laat de eieren dan goed afschrikken. Pel de eieren en leg apart.
Pak een eisnijder en snijd de ei. Pak het vervolgens in zijn geheel op en draai het ei een kwartslag. Haal het weer door de snijder. Nu is je ei in kleine stukjes. Leg dit allemaal in een ruime schaal. Herhaal dit met alle eieren.
Meng vervolgens de mayonaise, mosterd en kerrie door de eieren. Voeg naar smaak zwarte peper en zout toe. Wil je een pittige eiersalade, voeg dan een theelepel sambal toe.
Hak de bieslook fijn en roer erdoor. De eiersalade blijft max 2 dagen goed in de koelkast.

Klik hier voor meer smeersels en dips
Dit artikel bevat mogelijk affiliatelinks