Tonijnsalade met kidneybonen en mais

Tonijnsalade met kidneybonen en mais. Iedereen kent het bekende smeerseltje tonijnsalade wel. Lekker makkelijk met tonijn uit blik, uitje en mayonaise. Nu heb ik een aantal jaar geleden een heerlijke variant geproefd van een Turkse kok. Een hele simpele tonijnsalade, maar dan met rode ui, kidneybonen en mais erin. Echt heerlijk. En iedereen die het proeft is er dol op. Heerlijk op een stokbroodje, plat Libanees brood of op toast. Dus wil jij ook een keer wat nieuws bij de borrel serveren, volg dit recept.

Ingrediënten

2 blikken tonijn op water
Een klein blikje kidneybonen
Klein blikje mais
1 rode ui
3 a 4 eetlepels mayonaise (ligt eraan hoe smeuïg je de salade wilt hebben)

Bereiding

En nu het makkelijkste! Open de blikken tonijn en laat zoveel mogelijk water uit de blikken lekken. Pak een grote kom en doe de tonijn daarin. Open de kidneybonen en spoel deze even in een zeef. Haal ook de mais door de zeef, deze hoef je niet te spoelen. Gooi de kidneybonen en tonijn ook in de kom. Hak de rode ui fijn en doe deze bij de rest. Als laatst schep je de mayonaise erdoorheen en voila! Het is al klaar.

Tonijnsalade met kidneybonen en mais
Homemade tonijnsalade met kideybonen, mais en rode ui

Klik hier voor meer recepten met tonijn