Homemade makreelsalade met augurk

Homemade makreelsalade met augurk, ui en mayonaise. Dit is wel één van mijn lievelingssmeersel voor op een toastje of op brood. De salade van gerookte makreel wordt op smaak gebracht met een uitje, augurk, mayonaise en roeren maar. Ik vind deze salade altijd heel lekker van de visboer, maar dit kunnen we natuurlijk ook zelf thuis maken. Je kunt een hele gerookte makreel kopen, maar ook makreelfilet dat gefileerd is en zonder graten. Wel heel makkelijk. De makreelsalade is altijd een succes bij de borrel, samen met tonijnsalade met kidneybonen en mais, eiersalade en zelfgemaakte aioli. De makreelsalade blijft wel 3 dagen goed in de koelkast. Hier het makkelijke recept.

Ingrediënten

150 gram gerookte makreelfilet (gefileerd en zonder graten)
Een halve ui
2 augurken
1 tl witte peper
1 tl zwarte peper
2 el mayonaise

Bereiding Homemade makreelsalade met augurk

Schil de ui en versnipper de ui heel fijn. Pak een ruime kom en leg de ui hierin.
Daarna snijd je de augurk heel fijn. Gooi dit in de kom bij de uien. 

Leg de makreelfilet zonder graten bij de uien en augurk en meng met een vork door elkaar, zodat de makreel uit elkaar valt.

Vervolgens schep je de mayonaise erbij en meng door. Strooi de witte peper en zwarte peper erbij en roer nogmaals door.

Homemade makreelsalade met augurk

Klik hier voor meer smeersel en dip recepten

Klik hier voor meer recepten met makreel