Surinaams broodje sardines in tomatensaus, Morjon

Surinaams broodje sardines in tomatensaus van Morjon, dit kent elke Surinamer wel vanuit huis. Tomatensardines uit blik, gebakken met uien en Madame Jeannete peper. Super lekker als zondaglunch of snelle avondmaaltijd. Het aller lekkerst op een wit stokbroodje of pistoletje. Ik vond het altijd een feest als dit op tafel stond en maak het zelf ook regelmatig. En als echte Suriname gaan een paar blikjes vis altijd mee op vakantie om ook lekker te lunchen. Dit gerecht is super makkelijk te maken en echt heel lekker. Maak de sardines zo pittig als je zelf wilt. Deze visjes uit blik zijn super smaakvol. Hier het makkelijke recept.

Voor 2 broodjes

Ingrediënten

1 blik van 215 gr Morjon tomatensardines
1 ui
Een beetje zout
2 el zonnebloemolie
2 pistoletjes
Optioneel: ¼ Madame Jeanette peper

Bereiding Surinaams broodje sardines in tomatensaus, Morjon

Open de blik Morjon met een blikopener. Haal de sardines er voorzichtig uit en bewaar de tomatensaus in de blik. Snijd de sardines aan de onderkant open en haal de gratenlijst eruit. Leg de sardines in een ruime kom en prak met een vork fijn.

Vervolgens pel je de ui, halveer en snijd in dunne reepjes. Pak een wok of hapjespan en schenk hier de zonnebloemolie in. Voeg na een minuut de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Bak de sardines mee en roer goed door. Na 5 minuten schenk je de tomatensaus erbij en roer je het door elkaar. 

Wil je het pittig maken? Snijd een stukje van de Madame Jeannette in reepjes en roer mee. Daarna voeg je een beetje zout toe.

Serveer de tomatensardines warm op een broodje! Geniet van je broodje Surinaams broodje sardines in tomatensaus, Morjon.

Klik hier voor meer Surinaamse recepten