Italiaanse doradefilet met Mediterraanse groente uit de oven

Doradefilet met Italiaanse kruiden op een bedje van Mediterraanse groente uit de oven. Een heerlijke zomerse maaltijd dat zo klaar is. Lekker met aardappels, rijst of brood. Ik kreeg laatst de visbox van FreshlyFish. Deze verse visbox zit vol met diverse soorten vis zoals zalm, dorade, roodbaars, kabeljauw, gamba’s, noem maar op en het wordt ook nog eens thuisbezorgd.

Doradefilet is een fijne visfilet dat niet machtig is en heerlijk zacht van smaak. Daarna marineer je de dorade met paprikapoeder en gedroogde oregano, basilicum en laurier en smullen maar. Ik koos voor courgette, paprika’s en tomaten als groentebedje. Snijd hier grove uien door en rooster het even in de oven. In een half uur staat er een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel. Hier het recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

4 doradefilets
1 aubergine
1 courgette
6 tomaten
2 uien
2 tenen knoflook
Een paar takjes verse tijm
2 el olijfolie
1 tl van de volgende kruiden: paprikapoeder, gedroogde oregano, gedroogde basilicum en gedroogde tijm
1 tl zwarte peper
Zout

Bereiding Italiaanse doradefilet met Mediterraanse groente uit de oven

Verwarm de oven op 180 graden. 

Snijd de aubergine, courgette en tomaten in blokjes. Snijd de ui in parten. Hak de knoflook fijn. Pak een wok en schenk olijfolie in de wok. Bak de uien en knoflook kort en voeg de groentes toe. Haal de tijmblaadjes van de takjes af en bak 5 minuten mee. Pak een ovenschaal en verdeel de groente hierin. 

Maak een mengsel van 1 el olijfolie, paprikapoeder, en gedroogde oregano, tijm en basilicum. Marineer de doradefilets met de kant zonder huid met dit mengsel. Leg de doradefilets op de groente in de ovenschaal. 

Leg de ovenschaal in de oven en bak 10 minuten.

Klik hier voor meer vis recepten