Bruschetta met tonijn

Bruschetta met tonijn. Bruschetta, een bekende Italiaanse snack, van tomaten, olijfolie en knoflook. Heerlijk vind ik het. Ik vind het ook heel om met bestaande recepten te variëren, zoals Bruschetta met olijven en Bruschetta met champignons. Zoals dit receptje van bruschetta met tomaten en tonijn uit blik. Ik ben gek op tonijn, lekker zout, stevig en ik heb het altijd in huis. Door de tonijn krijgt de bruschetta een extra bite. Je hebt voor dit recept niet veel ingrediënten nodig. Heel makkelijk om te maken, maar verrassend lekker.  

Ingrediënten

1 ciabatta (afbak)
4 Roma tomaten
1 blik tonijn op water
2 tenen knoflook
Een flinke scheut olijfolie
½ rode ui
Blaadjes basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en plaats een bakpapiertje op het rooster.

Snijd de ongebakken ciabatta in gelijke plakken. Verdeel dit over het rooster. Pers de knoflook uit met een knoflookpers en meng dit door de olijfolie. Smeer met een kwastje de bovenkanten van de ciabatta- plakken in met het knoflookolie- mengsel. Bak dit 10 minuten in de oven.

Snijd de rode ui in fijne snippers. Snijd vervolgens de Roma tomaten in kleine blokjes en gooi dit bij de rode ui en meng dit.  Hak de basilicumblaadjes fijn en roer erdoor. 

Open het blik tonijn en laat het water eruit lekken. Roer de tonijn door he tomaten en rode ui mengsel. Voeg de resterende van de knoflookolie erbij.

Verdeel de het tomatenmengsel over de ciabattaplakken en plaats dit samen nog even 3 minuten in de oven.

Klik hier voor meer hapjes recepten