Paksoi Stamppot met kip in Hoisinsaus

Paksoi Stamppot met kip in Hoisinsaus

Paksoi stamppot met kip in hoisinsaus. Ik ben echt gek op een winterse stamppot. Lekker met een dikke laag jus erop, smullen maar. Ik houd van broccolistamppot met zalmfilet, hutspot, maar ook bijvoorbeeld paksoi stamppot met teriyaki kipgehaktballetjes.

Deze Paksoi stamppot met kip in Hoisinsaus heeft ook een Aziatisch twist. Een soort wokgerecht in een stamppot. Hoisinsaus is een stroperige, donkere woksaus uit de Chinese keuken. Lekker om kip of eend mee te marineren. Klik hier voor het recept van vleugels in Hoisinsaus. De paksoi is lekker knapperig en heel smaakvol in de stamppot. De kip in hoisinsaus bak je en maak je af met wat geroosterde sesamzaadjes. Lees hier hoe je dit wereldse gerecht op tafel zet. De bereiding is even lang als bij een authentieke stamppot. Hier het recept. 

Voor 4 personen

Ingrediรซnten

2 stuks paksoi
800 gram aardappelen 
600 gram kippendijfilet
1 ui
4 el Hoissinsaus
2 el sesamzaadjes
3 el zonnebloemolie
1 pakje juskruiden

Wil je zelf jus maken:
300 ml groentebouillon
1 el plantaardige boter
1 el bloem

Bereiding Paksoi Stamppot met kip in Hoisinsaus

Was en schil de aardappelen. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. 

Snijd ondertussen de paksoi in smalle reepjes tot aan het roosje op het eind. Spoel de paksoi in een vergiet. Pak een wok en schenk hier 1 el zonnebloemolie in. Bak de paksoi een paar minuten tot het geslonken is. Laat dit goed uitlekken in een vergiet. 

Giet de aardappelen af en stamp de paksoi erdoor. Voeg naar smaak een beetje zout toe. Leg de deksel op de pan zodat de stamppot niet afkoelt. 

Halveer de ui en snijd in ringen. Bak de uien in de wok van de paksoi tot ze glazig zijn. Leg apart.

Snijd de dijfilet in smalle reepjes en marineer met Hoisinsaus. Schenk 2 el zonnebloemolie in de wok en bak de kip hierin gaar. 

Pak een kleine koekenpan en rooster de sesamzaadjes 1-2 minuten bruin. Strooi over de kip. 

Ondertussen maak je de jus volgens de verpakking. Voor de eigen jus schep je de plantaardige boter en bloem in een klein steelpannetje. Roer dit met de garde tot je een roux hebt. Voeg 300 ml bouillon toe per lepel toe toe je de gewenste dikte hebt. Voeg de gebakken uienringen toe aan je jus.

Schep je borden op met een schep paksoi stamppot. Leg de kip en beetje van de saus erop. Schep de jus erbij en eet smakelijk!

Paksoi Stamppot met kip in Hoisinsaus

Geef een antwoord

*