Snelle lasagne met kipgehakt en courgettebladen, koolhydraatarm

Deze snelle lasagne met kipgehakt en courgettebladen is koolhydraatarm en heerlijk om te eten. Lasagne, wie lust dat nou niet. Mij kun je er wakker voor maken. Lasagne kun je ook heel lekker koolhydraatarm maken, door de lasagnebladen te vervangen door courgette. Ik was hier heel sceptisch over, kon mij niet voorstellen dat het dan nog op lasagne lijkt. Maar het tegendeel is waar, de lasagne smaakt bijna hetzelfde, Eรฉn voordeel, dee lasagne is een stuk slanker.
Ik maakte een dikke lasagnesaus met kipgehakt, courgette, paprika en champignons. Daarna snijd de courgette met de kaasschaaf in dunne plakken en bouwen maar. Door het maken van je eigen bechamelssaus en/ of vegankaas toe te voegen, is je lasagne helemaal koemelkvrij. Hier het recept voor Snelle lasagne met kipgehakt en courgettebladen, koolhydraatarm,
Wil je de lasagne liever vega? Vervanger het gehakt door vegagehakt of laat gewoon weg.
Voor 2-3 personen
Ingrediรซnten
500 gram kipgehakt
2 uien
3 tenen knoflook
2-3 courgette
1 rode paprika
10 cherrytomaten
1 bakje champignons
2 blikjes tomatenblokjes
2 bouillonblokjes
1 el bloem
20 gram plantaardige margarine
60 ml water
3 el olijfolie
Italiaanse kruiden
50 gram geraspte (vegan)kaas
Bereiding Snelle lasagne met kipgehakt en courgettebladen
Snijd de ui in halve dunne ringen. Halveer 1 courgette over de lengte en snijd in dunne plakjes en leg dit apart. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in blokjes en leg dit samen met de champignons apart.
Pak een grote hapjespan en bak de uien in olijfolie. Pers de knoflook erboven uit. Rul de kipgehakt tot het gaar is. Voeg vervolgens de gesneden courgette toe. Voeg na ongeveer 10 minuten de champignons en paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en verkruimel een bouillonblokje erboven. Schenk 200ml water bij. Strooi 3 tl Italiaanse kruiden erboven. Als je kruiden hebt zonder zout, voeg dan nu een beetje zout toe. Strooi wat zwarte peper erover en laat de saus sudderen met de deksel op de pan.
Pak een ovenschaal en vet deze in. Verdeel 1 el bloem over de ingevette schaal. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ondertussen was je de overige courgettes en snijd met een kaasschaaf dunne plakken.
Als de lasagnesaus dik is, doe je het vuur uit. Is de lasagne niet dik genoeg voeg dan 1 el bloem toe. Bouw de lasagne door te beginnen met een laag saus. Daarna verdeel je de courgettebladen erop, je mag wel ruim bedekken met courgette. Duw de bladeren aan. Herhaal dit tot de saus op is of je ovenschaal vol is. Je sluit af met een laagje saus.
Nu gaan we de bechamelsaus maken. Pak een klein steelpannetje en smelt op een zacht vuurtje de planten margarine. Vervolgens voeg je de helft van de bloem toe en de helft van het water. Verkruimel een bouillonblokje. Klop met een garde tot het een dikke saus wordt. Is het te dik, voeg je wat water toe. Te dun, voeg wat bloem toe. Klop totdat je genoeg saus hebt om te lasagne te bedekken. Verdeel de bechamelsaus over de lasagne. Strooi 2 tl Italiaanse kruiden over de saus. Bedek evt met kaas.
Halveer de cherrytomaten en verdeel over de lasagne.
Leg op het rooster van de oven een vel bakpapier. Als de lasagne overloopt, wordt je oven niet direct vies. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de lasagne 20 minuten. Laat minstens een kwartier afkoelen voor het snijden.
