Slanke broccolistamppot met zalmfilet

Slanke broccolistamppot met zalmfilet. Een heerlijke winters gerecht, broccoli stamppot met zalmfilet. Een stamppot hoeft helemaal niet zo machtig of vet te zijn. Wist je dat je een stamppot heel makkelijk slanker kan maken?  Door bijv meer groente dan aardappelen te gebruiken en ipv een stukje vlees braden een visfilet in de oven bakken. Broccoli wordt na het koken zacht en kan je goed door de aardappelen stampen zonder melk toe te voegen. Hier het recept van mijn favoriete stamppot. En zoals al mijn recepten, helemaal koemelkvrij. 

Voor 2-3  personen

Ingrediënten

1 grote broccoli
4 aardappelen
2 uien
1 bouillonblokje
3 stukken zalmfilet
2 el olijfolie
Verse dille
2 tl droge viskruiden of Italiaanse kruiden
1 pakje juskruiden

Wil je zelf jus maken:
Een bouillonblokje
1 el plantaardige boter
1 el bloem

Bereiding Slanke broccolistamppot met zalmfilet

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een ruim stuk folie in een ovenschaal. Leg de zalmfilet erin. Strooi de droge kruiden erover en leg er verse takjes dille over. Schenk de olijfolie erover en strooi peper en zout erover. Vouw de folie ruim dicht over de zalmfilets. Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven. 

Schil en was de aardappelen. Snijd de broccoli met steel in stukken. Kook de aardappelen en broccoli in een ruime pan met water. Voeg een bouillonblokje toe. 

Snijd de uien in ringen en bak dit in een koekenpan met beetje zonnebloemolie. Leg apart.

Ondertussen maak je de jus met alleen water en het zakje. Zo voeg je geen extra boter toe. 

Als je de jus zelf maakt schep je de plantaardige boter en bloem in een klein steelpannetjes. Roer dit met de garde tot je een roux hebt. Voeg 300 ml bouillon toe per lepel toe toe je de gewenste dikte hebt. 

Giet de aardappelen en broccoli af en. Stamp de aardappelen en broccoli samen met de helft van de uienringen. Voeg de overige uienringen in de jus. Voeg naar smaak zout en zwarte peper toe.

Haal de zalmfilet uit de oven en eet smakelijk!

Slanke broccolistamppot met zalmfilet

Klik hier voor meer stamppot recepten