Snelle Creoolse kippenstoof met tomaten

Snelle Creoolse kippenstoof met tomaten

Snelle Creoolse kippenstoof, dat klinkt al lekker toch? Ik ben van Surinaamse komaf, maar ben wel iets minder bekend met de Creoolse keuken. En Creools koken doe ik nauwelijks. Toen ik de Surinaamse kruidenpastaโ€™s van Sorgh en Hoop kreeg, werd ik wel nieuwsgierig. De Surinaamse kruidenpastaโ€™s zijn in 3 varianten, de Hindoestaans, de Javaanse en de Creoolse en gewoon te koop bij de Jumbo. Makkelijk Surinaamse gerechten op tafel zetten lukt hiermee wel.

Dit triggerde mij om aan de slag te gaan in de Creoolse keuken. Ik maakte deze Snelle Creoolse kippenstoof, met tomaten, ketjap en selderij. Wat een lekker gerecht is dit zeg. Je kan makkelijk een flink pan maken, het is in een half uur tot uur klaar en ruikt zalig. Het smaakt een beetje als de tomatenkip dit mij moeder vroeger maakte, dat was ook met sojasaus. Door het stoven is wordt het vlees zacht en valt het zo van het bot af. Ik koos voor zowel drumstick als dijfilet, maar gooi erin wat je wilt. Lekker met witte rijst en kousenband of sperziebonen. Hier het makkelijke recept.

Ingrediรซnten


500 drumstick
250 gram dijfilet
Sorgh en Hoop Creoolse kruidenpasta
2 tomaten
3 el ketjap manis
2 el zoute sojasaus, yellow label black soy sauce
2 uien
3 el zonnebloemolie
Een paar takjes selderij
1 Madame Jeannete peper
2 laurierblaadjes

Bereiding Snelle Creoolse kippenstoof met tomaten

Was de kip. Snijd de dijfilet in grote blokken en leg apart. Versnipper de uien. 

Pak een braadpan of hapjespan en giet de zonnebloemolie hierin. Als de olie heet is, bak de uien erin. Leg de stukken kipdijfilet en drumstick erin Voeg de Sorgh en Hoop Creoolse kruidenpasta toe en roer door. 

Schenk de Yellow Label Black Soy sojasaus en Ketjap Manis erbij. Was een 2 takjes selderij en voeg dit samen met de laurierblaadjes in de pan erbij. Wil je een pittige Creoolse stoof, dan leg de Madame Jeannete peper in de pan. Laat sudderen met de deksel op de pan.ย 

Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de stoof. Laat minimaal een half uur tot een uur sudderen op een zacht vuurtje. 

Je kip is nu super zacht gestoofd. Haal de laurierblaadjes en selderij eruit voor het serveren. Hak nog wat verse selderij fijn en strooi over je Creoolse kippenstoof.

Snelle Creoolse kippenstoof met tomaten

Klik hier voor meer Surinaamse recepten

4 Comments

  1. Is 1 pakje voldoende voor zoveel kip ? Op het pakje staat nl : 400 gram kip toevoegen en in dit recept is ,t het dubbele !?

Geef een antwoord

*