Orzo met zalm en veel groente uit de oven

Orzo met zalm en heel veel groente uit de oven, een volledig gerecht wat allemaal in één ovenschaal gaat. Ideaal toch? Orzo, de kleine pastakorrels die ook wel op rijst lijken, zijn de laatste jaren steeds populairder in de Nederlandse keuken. Je kunt orzo koken voor in een salade, in een bouillon met groente bereiden als een risotto, door de soep doen of zoals dit recept in de oven. Heerlijk met feta, garnalen of met zalm! Klik hier voor meer recepten met orzo.

Op Instagram bij @erekav zag ik het recept van orzo met zalm uit de oven voorbij komen en het gebeurt zelden dat ik dit dan dezelfde avond nog maak. Ik had namelijk bijna alles hiervoor in huis! Orzo, spinazie, doperwtjes, zalm. Ik gaf er mijn twist aan door pesto en bloemkoolrijst toe te voegen. Bloemkoolrijst erdoorheen is een perfect idee om meer groente te eten, zonder dat je het door hebt. De bloemkoolrijst mengt goed met de orzo. Het allerfijnst aan dit gerecht is dat je alles in één ovenschaal bereidt en dus heel weinig afwas hebt. Een groot voordeel aan ovengerechten is dat je ondertussen gewoon iets anders kunt doen. Dit mooie gerecht bomvol groente staat in 30 minuten op tafel. Ik deel hier mijn makkelijk recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

150 gram orzo
2 zalmfilet zonder huid
3 el olijfolie
4 tl Pesto genovese (bio)
2 handjes diepvries doperwten 
100 gr verse spinazie
250 gram bloemkoolrijst 
1 groentebouillonblok

Bereiding Orzo met zalm en veel groente uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pak een ruime ovenschaal en schenk hier de olijfolie in. Voeg de pesto toe en roer samen tot een egaal mengsel. Dep de zalmfilets droog met een keukenpapiertje en haal beide kanten daarna door het pestomengsel. Vervolgens leg je de zalm apart. 

Kook 350 gram water en voeg een bouillonblokje toe. Roer goed door. Ondertussen weeg je de orzo af en leg dit in de ovenschaal. Voeg de bouillon toe. Daarna leg je de doperwten erbij. Roer weer goed door. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en leg in het midden van de oven voor 20 minuten. 

Na 20 minuten haal je de schaal uit de oven. Je ziet dat nog niet alle bouillon is opgenomen, dat is juist goed. Roer voorzichtig de spinazie door de warme orzo. Voeg de bloemkoolrijst toe en roer weer door. 

Als laatst leg je de zalmfilets bovenop de orzo. Dek de ovenschaal weer af met folie en plaats weer 15-20 minuten in de oven.

Orzo met zalm en veel groente uit de oven

Klik hier voor meer recepten met zalm