Griekse orzo met groente en feta

Griekse orzo met groente en feta. Een lekker, gezond en vegetarisch maaltje. Orzo is een Griekse pastasoort die de laatste jaren in Nederland wat bekender wordt. Het lijkt op rijstkorrels, maar het is echter pasta. Orzo wordt als pasta of rijstgerecht bereid of wordt ook regelmatig in de soep gedaan. Ik maakte een makkelijk en vegetarisch gerecht met orzo. Je kookt de orzo in een bouillon met tomatenpuree bij de groente, zo krijgt het de mooie kleur. Ideaal, je hebt dus maar รฉรฉn pan nodig. Strooi op het eind feta en blaadjes basilicum erop en smullen maar. Hier het makkelijke recept.
Voor 2 personen
Ingrediรซnten
150 gr orzo
1 ui
2 tenen knoflook
1 courgette
1 paprika
125 gr champignons
2 tl Mediterraanse kruiden
2 el zonnebloemolie
70 gr tomatenpuree
1 bouillonblokje
150 gr feta
Een paar takjes basilicum
Bereiding Griekse orzo met groente en feta
Hak de uien fijn. Snijd de courgette in blokjes.
Schenk de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak tot de uien glazig zijn. Pers de tenen knoflook erboven uit. Bak de courgette mee.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de champignons in plakjes en roer mee.
Voeg de orzo en schenk 350 ml water erbij. Verkruimel je bouillonblokje erboven en roer door. Schep de tomatenpuree erbij en Mediterraanse kruiden en sluit de pak af met een deksel. Laat 10-20 minuten sudderen op een laag vuurtje. Schep wel regelmatig door, zodat het niet aanbrandt.
Vervolgens snijd je de feta in blokjes en scheur de basilicumblaadjes. Schep de orzo per bord op en verdeel de feta en basilicum erover.

Tomas
Heerlijk recept, ben sowieso echt fan van feta. Ik heb je recept opgeslagen en ga het dit weekend maken!
Priya
Dankjewel! Goed om te horen.