Gevulde portobello met geitenkaas en pijnboompitten

Gevulde portobello met geitenkaas en pijnboompitten. Een mooi gerechtje is dit hè. De combinatie van portobello met geitenkaas zie je steeds vaker voorkomen als vegetarisch voorgerecht, bij de lunch of bij shared dining. Vaak afgemaakt met walnootjes, maar ik koos voor pijnboompitten en een scheutje honing. Even in de oven en smullen maar.

Portobello, de grote paddenstoel, is rijk aan goede voedingsstoffen. Eén portobello bevat al de helft van de dagelijkse portie groente. En ze zijn zo lekker, dat je er met gemak 2 op eet. Het heeft een vlezige structuur dus is ook een ideale vleesvervanger.  Portobello’s zijn gewoon te koop in de supermarkt. Hier het recept voor de gevulde portobello met geitenkaas en pijnboompitten, geserveerd op een bedje van rucola en spinazie. 


Voor 2 personen

Ingrediënten

2 portobello’s
100 gram zachte geitenkaas
2 el honing
Pijnboompitten (handje)
Rucola (handje)
Verse spinazie (handje)

Bereiding Gevulde portobello met geitenkaas en pijnboompitten

Warm de oven voor op 200 graden.

Pak een ovenschaal en leg de portobello’s met de open kant bovenaan. Trek de steel eraf. 

Snijd de geitenkaas in stukken en verdeel in de portobello’s. Je kunt het er voorzichtig in duwen. Schenk een beetje honing erover en verdeel vervolgens de pijnboompitter over.

Leg de ovenschaal met de gevulde portobello’s 20 minuten in de oven. 

Pak een bord en leg een beetje verse spinazie erop. Vervolgens leg je de rucola erop. Plaats de gevulde portobello erop en smullen maar!

Gevulde portobello met geitenkaas en pijnboompitten

Klik hier voor meer vegetarische recepten