Mediterraanse kipgehaktballetjes in tomatensaus

Mediterraanse kipgehaktballetjes in tomatensaus. Kipgehakt, wat houd ik daar van. Ik maak er pastasauzen, lasagne, pasteitjes, nachoschotels, kipburgers, en nog veel meer mee. Het is een makkelijk product en overal verkrijgbaar.
Wist je dat kipgehakt populair is in verschillende keukens, zoals de Thaise, Chinese en Surinaamse? Het wordt gemaakt van mager kippenvlees, meestal kipfilet, dat fijn gemalen is tot gehakt, net als runder- of varkensgehakt. Kipgehakt heeft een lichtere smaak en is een gezonder alternatief voor mensen die de voorkeur geven aan magere vleesopties. Het heeft een lager vetgehalte. Kip is van nature mager vlees en bevat minder verzadigde vetten dan andere vleessoorten. Dit maakt kipgehakt een gezondere keuze voor mensen die op zoek zijn naar een dieet met minder vet. Bovendien is kipgehakt rijk aan eiwitten, wat essentieel is voor de groei, reparatie en het behoud van de spieren in ons lichaam.
Dit keer maakte ik kipgehaktballetjes in een Mediterraanse tomatensaus. Een pan vol met veel kipgehakt, groente als courgette en paprika en lekkere kruiden. Dit is lekker met brood of rijst. Deze schotel is dus heel gezond, met veel eiwitten en groente. Makkelijk te maken, snel op tafel en super lekker. Lees hier het makkelijk recept.

Mediterraanse kipgehaktballetjes in tomatensaus
Equipment
- 1 snijplank
- 1 hapjespan
Ingrediënten
- 300 gr kipgehakt
- 1 st ui
- 2 tenen knoflook
- 1 st courgette
- 2 st paprika
- 500 gr gezeefde tomaten uit pak
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 2 el zonnebloemolie
- 1 st bouillonblok
Instructies
- Draai van het kipgehakt kleine balletjes. Schenk in een hapjespan de zonnebloemolie. Als de olie heet is, bak je de balletjes rondom bruin. Leg een bord met twee velletjes keukenpapier erop klaar. Haal de balletjes uit de pan en laat uitlekken. Zet het vuur uit onder de pan, maar laat de pan staan op het fornuis.
- Snijd de uien en knoflook heel fijn. Vervolgens was je de courgette en paprika’s en snijd je deze ook in kleine blokjes. Zet het vuur onder de hapjespan weer aan. Gooi de groente erbij in de pan en bak mee tot alles gaar is.
- Daarna voeg je de gezeefde tomaten toe. Roer door. Schep de gedroogde Italiaanse kruiden, paprikapoeder en cayennepeper erbij. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer nogmaals door. Laat alles nog 10 minuten sudderen op een middelhoog tot laag vuurtje.
- Als laatst schep je de gebakken kipgehaktballetjes erbij. Roer voorzichtig door en laar nog 5 minuten sudderen of zacht vuur. Lekker met stokbrood of rijst.

Klik hier voor meer recepten met kipgehakt