Snelle Marokkaanse tajine met dorade

Snelle tajine met dorade. Dit recept heeft gewoon alles waar ik blij van wordt. Een Marokkaans gerecht met verse kruiden en groente én dorade. Ik at dit eerder in een Marokkaans restaurant en wat fan. Dorade is één van mijn favorieten, samen met de zeebaars. Een gezonde en makkelijke maaltijd, waar je met de tajine sowieso de show mee steelt. 

Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis die vaak wordt gewaardeerd om zijn smaak en textuur. Het is een zachte vis, die met de juiste bereiding niet droog wordt. Een populaire bereidingswijze is het grillen van de dorade, maar je kunt dorade ook lekker op de huid bakken of in de oven garen, zoals met dit recept van Italiaanse dorade met Mediteraanse groentes

Ik maakte dit keer een Marokkaanse tajine. Je maakt eerst een tomatensaus met groente en stooft de laatste 15 minuten de dorade gaar in de tajine. Gewoon erop leggen en meer hoef je niet te doen. De smaken van de gemberpoeder, chilipeper en tomatensaus matchen zo goed! Hier het makkelijke recept. 

Snelle Marokkaanse tajine met dorade

Snelle tajine met dorade

Een Marokkaans gerecht met verse kruiden en groente én dorade. Je maakt eerst een tomatensaus met groente en stooft de laatste 15 minuten de dorade gaar in de tajine. Gewoon erop leggen en meer hoef je niet te doen. De smaken van de gemberpoeder, chilipeper en tomatensaus matchen zo goed! Hier het makkelijke recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken marokkaans
Porties 2

Equipment

  • 1 tajine of hapjespan met deksel
  • 1 snijplank voor groente
  • 1 snijplank voor vis

Ingrediënten
  

  • 2 st doradefilet
  • 400 gr gezeefde tomaten
  • 1 st ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 0,5 st aubergine
  • 2 st puntpaprika
  • 70 gr tomatenpuree
  • 3 el olijfolie
  • 10 takjes verse koriander

Instructies
 

  • Snijd de uien en knoflook fijn of pers de knoflook met de knoflookpers. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Halveer de puntpaprika’s, haal de zaadlijst eruit en snijd daarna in kleine blokjes. 
  • Leg de tajine op het vuur en schenk hier de olijfolie in. Vervolgens bak je hier de uien en knoflook in. Bak de groente kort mee en voeg vrij snel de tomatenblokjes uit blik toe. Hak 10 takjes koriander fijn en bak mee. 
  • Laat op een zacht vuurtje sudderen. Schenk ongeveer 50 ml water erbij, zodat het een saus wordt. Laat de saus indikken met de deksel op de tajine. 
  • Roer regelmatig door en als de saus te dik wordt, voeg je nog water toe. Schep de tomatenpuree er ook bij. 
  • Ondertussen dek je de doradefilets droog en halveer je deze. Leg deze, na ongeveer 30 minuten pruttelen van de saus, op de saus. Sluit de deksel van de tajine weer. 
  • Snijd ondertussen weer 10 takjes koriander fijn. Haal de tajine van het vuur en verdeel de verse koriander erover. 
  • Lekker met couscous. Hoe bereid je couscous? Neem 200 gram couscous en leg in een diepe schaal.  Voeg 200 ml kokend water toe en sluit de schaal af met een bord. In 10 minuten is je couscous gaar. Maak los met een vork.
Trefwoord dorade, tajine, tomatensaus
Snelle Marokkaanse tajine met dorade

Klik hier voor meer Marokkaanse recepten