Heerlijk brunchen bij Brasserie Fred op de Fred in Den Haag

Yes, er is weer een hotspot waar je heerlijk kunt brunchen, namelijk bij Brasserie Fred op de Fred in Den Haag. Een brasserie waar je terecht kunt voor brunch, borrel of een feestje.

In het hart van Den Haag ligt de Frederik Hendriklaan, beter bekend als ‘De Fred’, een charmante winkelstraat met een internationaal karakter. Gelegen in het Statenkwartier, vlakbij Scheveningen Haven, biedt deze gezellige straat een mix van winkels, woningen en horeca. 

Naast veel restaurants vind je hier ook Brasserie Fred, wat een toepasselijke naam hΓ¨. Bij Brasserie Fred kun je de hele dag brunchen met de lekkerste sandwiches, salades en plateaus. Lekker borrelen met een cocktail of wijntje met warme bites, zoals je leest is dit geen standaard Brasserie. Ik bracht op een zonnige middag hier een bezoekje en genoot van het lekkere eten, het gezellige terras en de topservice. Je leest hier alles over in dit artikel. 

Over Brasserie Fred 

Serpil Akan opende in juli 2022 de deuren van Brasserie Fred. Kun missie is een leuke brasserie waar je de hele dag kunt brunchen. Brasserie Fred is ook plek waar je neerstrijkt voor een lekkere koffie of borrel. De brasserie is sfeervol ingericht met veel licht, planten en fijne muziek op de achtergrond. Als het zonnetje doorkomt, kun je plaatsnemen op het zonnige terras. 

Heerlijk brunchen bij Brasserie Fred op de Fred in Den Haag

Heerlijk brunchen bij Brasserie Fred op de Fred in Den Haag

Brasserie Fred heeft een uitgebreide kaart, met naar mijn idee voor ieder wat wil. Ga je voor een healthy breakfast met granola, bagel met avocado, salade, burgers of sandwich? Of kun je net als mij niet kiezen? Ik koos voor de Breakfast Plateau, een mix van eieren, kalkoenbacon, sausage, kikkererwten, champignons, avocado en brood. Wauw, wat een prachtig plateau! Dit is ook nog eens super lekker! 

De Menemen, Turkse gepocheerde eieren in tomatensaus, van mijn vriendin zag er ook om te smullen uit. Alles wat goed op smaak en mooi opgemaakt. 

Heerlijk brunchen bij Brasserie Fred op de Fred in Den Haag

Ik zag nog veel meer lekkers op de kaart staan, zoals een Philly cheese steak, Eggs Benedict of Pancakes! 

Je kunt hier trouwens ook een high tea boeken! Ook groepen voor verjaardagen, baby showers, family brunches zijn hier welkom. En in de avond (vanaf 18:00) openen ze op verzoek voor groepsreserveringen.

Cocktails and bites

Na de brunch bleven we nog zitten in het lekkere zonnetje met een cocktail erbij. Bij Brasserie Fred hebben ze namelijk veel lekkere cocktails en mocktails op de kaart. Strawberry Mimos, Bloody Mary, Aperol Spritz en nog veel meer. Een lekkere bite erbij, zoals chicken gyoza, Bao bun chicken teriyaki, Samurai shrimps of een portie bitterballen. Je kunt dus de hele dag genieten bij Brasserie Fred.

Dieetwensen 

Doordat de keuken alle gerechten zelf maakt, zijn ze goed op de hoogte van de ingrediΓ«nten. Heb je dieetwensen? Geef dit door en Serpil houdt hier uitstekend rekening mee. 

Ik heb een nieuwe favoriete hotspot erbij! Een mooie zaak, leuk terras, lekker eten en ook nog betaalbaar. Dat vind ik zo fijn!

Klik hier voor meer restaurant reviews in Den Haag