Ga terug
Mediterraanse kipgehaktballetjes in tomatensaus

Mediterraanse kipgehaktballetjes in tomatensaus

Een pan vol met veel kipgehakt, groente als courgette en paprika en lekkere kruiden. Dit is lekker met brood of rijst. Deze schotel is heel gezond, met veel eiwitten en groente. Makkelijk te maken, snel op tafel en super lekker. Lees hier het makkelijk recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraans
Porties 4

Equipment

  • 1 snijplank
  • 1 hapjespan

Ingrediënten
  

  • 300 gr kipgehakt
  • 1 st ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 st courgette
  • 2 st paprika
  • 500 gr gezeefde tomaten uit pak
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 st bouillonblok

Instructies
 

  • Draai van het kipgehakt kleine balletjes. Schenk in een hapjespan de zonnebloemolie. Als de olie heet is, bak je de balletjes rondom bruin. Leg een bord met twee velletjes keukenpapier erop klaar. Haal de balletjes uit de pan en laat uitlekken. Zet het vuur uit onder de pan, maar laat de pan staan op het fornuis. 
  • Snijd de uien en knoflook heel fijn. Vervolgens was je de courgette en paprika’s en snijd je deze ook in kleine blokjes. Zet het vuur onder de hapjespan weer aan. Gooi de groente erbij in de pan en bak mee tot alles gaar is.
  • Daarna voeg je de gezeefde tomaten toe. Roer door. Schep de gedroogde Italiaanse kruiden, paprikapoeder en cayennepeper erbij. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer nogmaals door. Laat alles nog 10 minuten sudderen op een middelhoog tot laag vuurtje.
  • Als laatst schep je de gebakken kipgehaktballetjes erbij. Roer voorzichtig door en laar nog 5 minuten sudderen of zacht vuur. 
    Lekker met stokbrood of rijst.
Trefwoord courgette, kipgehakt, paprika, tomatensaus