Chinese tomatensoep van verse tomaten

Chinese tomatensoep van verse tomaten met taugé en bosui. Een heerlijke Aziatisch soepje. Ik ben een fan van soep en ik vind het heel leuk hier op te variëren. En wat moet je als je opeens 10 tomaten over hebt die op moeten? Tomatensoep maken! Ik had weer zin in iets nieuws en na wat inspiratie zoeken kwam ik op dit heerlijke recept. We kennen allemaal de Chinese tomatensoep van de Chinees. Dit is erg gemakkelijk thuis te maken. Een goed vullend soep, helemaal vega of vegan te maken. Wil je liever wat kip erbij? Erg lekker om als topping wat geplozen gekookte kipfilet erin te doen. Wil jij dit ook maken? Lees het recept voor Chinese tomatensoep van verse tomaten.
Ingrediënten
1 kilo tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl gemberpoeder
1 groente bouillonblok
3 bosuitjes
1 el suiker
1 el zoete ketjap
Klein bakje taugé
Gebakken uitjes
Bereiding Chinese tomatensoep van verse tomaten
Was de tomaten en snijd deze vervolgens in 4 stukken. Leg de tomaten in een soeppan en voeg 500 ml toe.
Snijd het ui en de knoflook in stukken en gooi dit erbij. Voeg de gemberpoeder toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de tomaten tot kookpunt en laat het op een laag vuur 10 minuten sudderen.
Voeg de ketjap en suiker toe en pureer tot een gladde soep. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Snijd de bosui in ringen. Maak de borden op met een handje taugé, een paar ringetjes bosui en wat gebakken uitjes.
