Pasta Carbonara met kalkoenspekjes

Echte Pasta Carbonara met ei en Pecorino, maar dan met kalkoenspekjes. Wat is nu echte Pasta Carbonara? Ik kende voorheen alleen de Pasta Carbonara van de Nederlandse Italiaanse restaurants. Een pasta met spek en veel roomsaus. Room, spek en Parmezaanse kaas, drie dingen waarvan ik gelijk wist, dat mag ik niet eten. Na het zien van de aflevering van Keuringsdienst van Waarde, waar een Italiaanse chef Carbonara ging maken, zag ik een totaal andere pasta. Wat maakt een echte pasta carbonara? Geen room! In de oorspronkelijke Italiaanse traditie worden de romige texturen gecreëerd door het mengen van eidooiers, Pecorino kaas (schapenkaas) en guanciale (varkenswang) met al dente gekookte spaghetti. Ik was impressed en moest en zou dit ook maken. Oké dat laatste heb ik wel vervangen door een variant zonder varkensvlees, namelijk door kalkoenspekjes te gebruiken.
Klik hier voor meer recepten met Pecorino
De Pasta Carbonara was werkelijk waar heerlijk! De pasta is heel smaakvol, je proeft de pure ingrediënten. Het zachte van de pasta, het zoute en knapperige van de spekjes en de romigheid van de eieren en Pecorino geven dit gerecht de perfecte balans. Het leuke is, dit gerecht is ook super makkelijk te maken. Ik ben fan! Dit gerecht komt zeker vaker op tafel. In een kwartier heb je een pastabord met romige en smaakvolle Pasta Carbonara met kalkoenspekjes op tafel. Lees hier het makkelijke recept.

Pasta Carbonara met kalkoenspekjes
Equipment
- 1 kookpan
- 1 koekenpan
- 1 ruime kom
Ingrediënten
- 300 gr verse pasta
- 150 gr kalkoenspek of andere spekjes
- 75 gr Pecorino
- 3 st eieren
- 2 el olijfolie
- Peper
- Zout
Instructies
- Pak een koekenpan en schenk hier olijfolie in. Bak de kalkoenspekjes tot ze knapperig zijn. Zet de pan met het vet aan de kant.
- Vervolgens gaan we met de eieren aan de slag. Pak de kom en breek twee eieren hierin. Van het derde ei doe je alleen de eidooier erbij. Rasp de Pecorino erboven en meng dit alles goed samen.
- Pak een ruime kookpan en breng hier water aan de kook. Kook de verse pasta 2 tot 3 minuten en giet daarna goed af.
- Haal de pan van het vuur en leg op het aanrecht. Zo gaat de saus niet stollen tijdens het roeren Roer de spekjes en de saus door de warme pasta. Voeg naar smaak peper en zout toe

Klik hier voor meer pastarecepten