Courgettesoep met basilicum is een heerlijk en makkelijk receptje. Courgettesoep heb je in veel variaties. Ik ben gek op een heerlijke courgettesoep en bij recept voegde ik een handje basilicum toe. Bind de soep met een beetje bloem en je hebt een mooie gladde soep. De basilicum geeft de soep een licht kruidige smaak en leuk om mee te garneren. Een perfect vegan soep als lunch of voorgerecht. De soep is zo klaar en heel gezond. Hier het recept voor Courgettesoep met basilicum.
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 groot uit of 2 kleine uien
3 tenen knoflook
2 courgettes
1 liter water
2 groentebouillonblokjes
1 handje basilicum
1 el bloem
Bereiding Courgettesoep met basilicum
Snijd de uien en knoflook in kleine stukjes en bak dit in olijfolie in een soeppan. Snijd ondertussen de courgette in stukjes en bak dit even mee.
Voeg na 5 minuten 1 liter water toe. Als je kokend water gebruik is je soep sneller klaar, maar koud kan ook prima. Gooi de bouillonblokjes erbij en laat dit 20-30 koken. Als de soep kookt, zet je het vuur laag.
Voeg 1 el bloem en de blaadjes basilicum toe. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Schep de soep in kommen en garneer met een takje basilicum.
Bedankt voor het delen. Ik wilde voor mijn vriendin courgettesoep maken, maar zij heeft een lactose-allergie. Dit recept kan ik wel voor haar maken.
Wat fijn dat dit recept wel past. Ik ben er zelf ook heel blij mee. Succes!