Spitskool aardappelsoep

Spitskool aardappelsoep, een receptje dat toevallig ontstaan is. Wat doe je als je teveel spitskool over hebt? Juist, soep ervan maken.

Spitskool is familie van de witte kool. Het heeft een zachte smaak en is sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool. Spitskool wordt zowel in de Westerse keuken als in de Aziatische keuken gebruikt. Wist je dat zuurkool vaak van spitskool gemaakt wordt?

Met de aardappel erbij wordt het een dikke en goed vullende soep. Heerlijk als lunch of als makkelijke avondmaaltijd. Met wat gemberpoeder en kerrie is de soep heerlijk op smaak. Lekker met wat lente-ui en kalkoenspekjes erbij. Wil je een vegetarische variant, vervang de kalkoenspekjes door vegetarische spekjes van de Vegetarische Slager. Hier het simpele en lekkere recept van Spitskool aardappelsoep.

Ingrediënten

600 spitskool
2 uien en 2 tenen knoflook
1 grote aardappel
2 stuks groentebouillonblokjes
2 tl kerriepoeder en gemberpoeder
3 takjes lente-ui
3 el olijfolie

Optioneel:
1 pak kalkoenspekjes óf vegetarische spekjes

Bereiding Spitskool aardappelsoep

Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Daarna snijd je de spitskool in reepjes, tot aan de stronk, die gooi je weg. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.

Pak een soeppan en schenk hier de olijfolie in. Bak de ui en knoflook even mee. Bak de aardappelblokjes ook mee. Voeg de spitskool toe. Voeg vervolgens 1 liter water en de 2 bouillonblokjes erbij. 

Schep de kerriepoeder en gemberpoeder erbij. Laat dit samen +/- 10 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer.

Vervolgens bak je de spekjes (zonder olie) in een koekenpan. Snijd de lente-ui in smalle ringen. Daarna serveer je de borden met een beetje spekjes en lente-ui.

Spitskool aardappelsoep

Kijk hier voor meer soeprecepten

Kijk hier voor meer recepten met spitskool.