Logeren in het duurzame Wikkelhuisje in de Veluwe

Begin april ging ik op mini vakantie en ging logeren in het duurzame Wikkelhuisje in de Veluwe. Ik ben naast eten namelijk ook gek op reizen. Nu met corona is dat een stuk beperkter. Om toch nog even tot rust te komen en nieuwe plekjes te ontdekken ben ik in eigen land gaan zoeken. Nederland heeft veel moois, denk aan Zeeland, Maastricht, Dordrecht of zelfs in Den Haag. De Veluwe is één van mijn favoriete plekjes. Ik ben gek op het mooie, grote bos en ik vind het leuk om dieren te spotten, vooral herten. Afgelopen jaren is het mij gelukt elk jaar een bezoekje aan deze mooi plek in Gelderland te brengen en zo ook dit jaar. Hoe het verblijf in het Wikkelhuisje in de Veluwe bij Apeldoorn was, vertel ik je in dit artikel. 

Logeren in het duurzame Wikkelhuisje in de Veluwe

Het duurzame Wikkelhuisje in de Veluwe

Dit keer koos een speciaal huisje in plaats van een hotel, namelijk dit mooie duurzame Wikkelhuisje. Dit huisje is gemaakt van gerecycled karton en huisje heeft op zijn minst 50% groene stroom. Naast het duurzame is het ook een super mooi huisje om te zien. Toen ik dit huisje online zag, was ik op slag verliefd. Het wikkelhuisje is van de voor- en achterkant helemaal van glas, waardoor er veel licht binnenkomt en je vanaf de keukentafel kunt genieten van de omgeving. Het huisje ingericht met mooie design meubels, een tweepersoonsbed + stapelbed en een klein keukentje. Hele maaltijden zou ik hier niet maken, maar een eitje bakken of iets opwarmen gaat prima. In dit wikkelhuisje is bedoeld voor volledige rust, want er zelfs geen tv aanwezig (wel WIFI gelukkig).


Het terrein van Stayoke Apeldoorn
Het wikkelhuisje zit op het terrein van het Stayoke Hostel Apeldoorn, waardoor je wel kunt profiteren van het comfort van een hotel. Je ziet het hostel niet vanuit je huisje, dus je hebt het gevoel dat je afzonderlijk zit. Wil je lekkere warme maaltijden bestellen of een pizza afhalen, kun je dat wel in 2 minuten lopen oppikken. Dagelijks maak je de ontbijt keuzes die je dan de volgende ochtend in een sfeervolle mand kunt ophalen om in eigen huisje te nuttigen. Wil je een zacht of hard broodje, gekookt eitje, fruit of vleeswaren, er is een ruime keus voor ontbijt aanwezig. Je kunt ook lekker eten uit het centrum van Apeldoorn bestellen, zo haalde wij een dagje sushi in het centrum op.

De omgeving in de Veluwe

Ik ben groot fan van de Veluwe en dat was ook de grootste reden voor deze trip. Als je het het terrein af loopt vind je een ruim park in het bos waar een grote speeltuin en hertenkamp voor kinderen is. Als je wat verder doorloopt kun je meer het bos in. Helaas door de regen en sneeuw zijn wij hier snel teruggekeerd. Mijn favoriete plek in de Veluwe is in de buurt van Elspeet. Met de auto ben je daar in minder dan tien minuten vanaf het Wikkelhuisje. Hier kun je ver het bos in. Wij liepen ruim 2 uur en zijn echt niemand onderweg tegengekomen. De ultieme plek om tot rust te komen. En met een beetje geluk zie je hier wilde zwijnen, konijnen, vossen of zelfs edelherten.

Logeren in het duurzame Wikkelhuisje in de Veluwe

Het Aardhuis

We zijn ook één dag geweest bij het Het Aardhuis. Het Aardhuis is een onderdeel van Kroondomein het Loo en werd gebouwd in opdracht van Koning Willem III in 1861. Dit diende voor bijeenkomsten van militaire autoriteiten. Prins Hendrik richtte later Het Aardhuis in als ‘Jachtchalet’. In 1972 zorgde Koningin Juliana ervoor dat het een voorlichtingscentrum over natuur en wild werd. Koningin Beatrix en tegenwoordig Koning Willem Alexander houden dit in stand. Normaliter kun je hier wat drinken of dineren, maar wij waren hier toen de horeca helaas nog dicht was. Het voordeel is dat het erg rustig was en wij hebben hier meerdere Edelherten in het wild gezien. En blij dat ik was! Naast edelherten kun je hier ook ander wild spotten. Echt een aanrader deze mooie plek. 

Het centrum van Apeldoorn

Een kwartier vanaf het Wikkelhuisje en maar een paar minuten verder als Elspeet vind je het centrum van Apeldoorn. Apeldoorn is een gezellig centrum met veel leuke winkels om te shoppen. Als de horeca open is, zit het plein ook vol met gezellige terrasjes. Je kunt ook een bezoekje brengen aan Paleis het Loo. 

Wil je een paar daagjes weg in eigen land en even lekker tot rust komen, dan raad ik je deze wikkelhuisjes zeker aan. Het is heel leuk om in zo’n mooi huisje te verblijven. De combinatie van stad en natuur is wat zo perfect hieraan in. 

Logeren in het duurzame Wikkelhuisje in de Veluwe

Dit verblijf is niet gesponsord en geschreven uit eigen initiatief.

Klik hier voor meer reisartikelen