Marokkaanse vissoep met zeevruchten

Marokkaanse vissoep met zeevruchten

Marokkaanse vissoep met zeevruchten, een goed gevulde en toch slanke soep. Ik zag op Facebook regelmatig recepten en fotoโ€™s van Marokkaanse vissoep met inktvis, mosselen en garnalen. Hmmm.. ik was hier zo benieuwd naar. Ik ben namelijk gek op de Marokkaanse keuken, en vooral op de Marokkaanse Harira soep. Deze Marokkaanse vissoep met zeevruchten is weer wat nieuws. De soep breng je op smaak met gedroogde kruiden als gemberpoeder, gemalen kurkuma en komijn, ras el hanout, paprikapoeder en chilivlokken. Deze traditionele soep is niet moeilijk om te maken, je moet alleen ff de boodschapjes verzamelen. Serveer de soep in deze diepblauwe Toscane soepkommen en serveer in dit decoratieplateau, beide van Xenos. Echt een plaatje zo. De soep is erg lekker en koolhydraatarm. Hier het makkelijke recept.

Ingrediรซnten

300 gr zeevruchten als mosselen (zonder schelp), gepelde garnalen en inktvis
150 gr kabeljauwfilet
400 gr gesneden soepgroente
2 visbouillonblokjes
1 liter water
2 uien
2 tenen knoflook
10 takjes verse koriander
1 tl van de volgende kruiden:
Komijn, kurkuma, paprikapoeder, gemberpoeder,
2 tomaten
1 tl tomatenpuree
2 el olijfolie
2 el bloem

Bereiding Marokkaanse vissoep met zeevruchten

Pel de uien en tenen knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten in blokjes. Pak de chopper of een staafmixer en pureer de uien, knoflook en tomaten tot een egaal mengsel. Was de takjes koriander en hak fijn.

Pak een soeppan en schenk hier de olijfolie in. Bak het tomaten- uienmengsel hierin kort en schep de gedroogde kruiden en de verse koriander erbij. Vervolgens schenk je 1 liter water erbij. Verkruimel de visbouillonblokjes erboven. Daarna gooi je de soepgroente erbij en roer even door. Laat alles zoโ€™n 15 minuten pruttelen. Strooi de bloem erbij om de soep te binden en roer goed door.

Snijd de kabeljauw in grove stukken en leg de vis in de soeppan. Laat de vis nog 5 tot 10 minuten gaar worden in de pan. Serveer de soep met bruin Marokkaans brood.

Marokkaanse vissoep met zeevruchten

Klik hier voor meer Marokkaanse recepten

Geef een antwoord

*