Pita met kip Harissa

Pita met kip Harissa en paprika. The ultimate comfortfood. Makkelijk te maken en ook nog eens heel lekker. We hebben allemaal wel eens van die dat we geen zin hebben om lang in de keuken te staan, maar wel iets lekkers op ons bord willen. Wraps, salades of een pitabroodje, noem maar op. Pitabroodjes met (zelfgekruide) kipshoarma of met kipgehaktburger zijn mijn favorieten. Ik vulde dit keer mijn pitabroodje met kippendijfilet gemarineerd met Harissakruiden. Harissa is een Marokkaans kruidenmengsel waar met behulp van tomatenpuree een (pittige) saus van gemaakt wordt. Je kunt Harissa in sausvorm of poeder vorm kopen. Ik gebruikte hier de Harissa kruiden. Een beetje tomatenpuree en paprika erbij en voila. Maak het broodje af met knoflooksaus en eventueel wat verse koriander en smullen maar. Hier het makkelijk recept.

Voor 2 personen

Ingrediënten

400 gram dijfilet
2 el zonnebloemolie
1 el Harissakruiden
1 ui
2 tenen knoflook
2 el tomatenpuree
4 grote pitabroodjes
Ijsbergsla
2 rode paprika’s
½ komkommer
1 tomaat

Optioneel:
Knoflooksaus
Verse koriander 

Bereiding Pita met kip Harissa

Was en snijd de dijfilet in reepjes en in een ruime schaal. Schenk 1 el zonnebloemolie erbij en strooi de Harissakruiden erbij. Meng goed door elkaar.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de tenen knoflook. Daarna pak je een hapjespan en schenk hier de andere 1 el zonnebloemolie in. Bak de uien tot ze glazig zijn en pers de knoflooktenen erboven uit. Voeg de kippendijfilet toe.

Snijd ondertussen de paprika in repen. Schep bij de kippendijfilet de tomatenpuree en roer goed door. Vervolgens bak je paprika mee. Laat even sudderen tot de kip gaar is.

Snijd ondertussen de ijsbergsla in smalle reepjes. Was en snijd de komkommer en tomaat in plakjes. Verwarm het pitabroodje in de oven, broodrooster of even in airfryer. Tip: Snijd het broodje voor het verwarmen vast open, dan scheurt het minder snel.

Beleg de pita met sla, komkommer, tomaat en de kip Harissa.

Pita met kip Harissa

Klik hier voor meer recepten met Harissa