Gevulde courgette met tonijn

Gevulde courgette met tonijn is een lekker makkelijke maaltijd voor als je voldoende groente of koolhydraatarm wilt eten. Het is zo klaar, smaakvol en ook nog eens heel gezond. Je kan het eten met rijst of aardappels, maar ik vind het zo los ook lekker. Ik maak dit gerecht regelmatig, omdat ik de meeste ingrediënten wel in huis heb. Ideaal toch? Blikje tonijn, olijfjes, tomatenpuree en hoppa, je courgette is zo gevuld. Hier het recept.

Voor 2 personen

Ingrediënten

2 courgettes
2 blikken tonijn op water
20 stuks zwarte kalamata olijven
1 ui
70 gr tomatenpuree
Geraspte (vegan)kaas

Bereiding Gevulde courgette met tonijn

Verwarm de oven voor op 200 graden 

Halveer de courgettes over de lengte. Verwijder met een lepel een gedeelte van de binnenkant van de courgette. 

Open de blikjes tonijn en laat het water er uitlekken. Hak de ui fijn en meng dit met de tonijn. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Snijd de kalamata olijven in stukjes en meng dit er ook door. 

Pak een ovenschaal en leg hier de courgettehelften in. Vul de courgettes met het tonijnmengsel. Strooi geraspte kaas naar wens erover. Besprenkel de courgettes met olijfolie.

Dek de ovenschaal af met aluminimfolie en plaats de courgettes in de oven. Bak 20 minuten. Haal na 20 minuten het folie eraf en bak nogmaals 20 minuten. 

Lekker met rijst, pasta of gewoon zo los!

Gevulde courgette met tonijn

Klik hier voor meer recepten met tonijn