Turkse Tomatenbulgur met lamsgehakt

Een van de lekkerste gerechten die ik at in Istanbul was wel de Turkse tomatenbulgur met lamsgehakt. Wat zit er veel smaak in dit gerecht. Heerlijke met eigenlijk alle Turkse gerechten, maar ook gewoon lekker los. Dit gerecht is makkelijk te maken, je maakt het eigenlijk een beetje als risotto. Genoeg bouillon erbij en even geduld en je hebt een heerlijk gerecht. Lekker met Karniyarik, Turkse gevulde aubergines met lamsgehakt of met geroosterde Turkse pepers. Hier het recept.
Ingrediënten
300 gram bulgur
100 gram lamsgehakt
½ rode paprika
1 el tomatenpuree
Een groentebouillonblokje
1 ui
2 tenen knoflook
3 el zonnebloemolie
Bereiding Turkse Tomatenbulgur met lamsgehakt
Hak de uien en knoflook fijn.
Pak een wok met deksel en schenk de zonnebloemolie hierin. Fruit de ui en knoflook hierin. Voeg de bulgur toe en 600ml water. Vervolgens verkruimel je bouillonblok erboven en voeg de tomatenpuree toe.
Roer dit goed door. Laat dit op een zacht vuurtje koken. Roer regelmatig, zodat het niet aan de pan plakt. Als alle vocht van de bulgur is opgenomen, proef je de bulgur. Als het nog hard is, laat nog even sudderen met extra water. Pas als de bulgur zacht is, is het gerecht klaar.
Bak de lamsgehakt in een aparte pan met 1 el zonnebloemolie. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak mee.
Roer de lamsgehakt door de tomatenbulgur.
