Visragout met kabeljauw en zalm

Visragout met kabeljauw en zalm. Ragout staat bij de Nederlandse huishoudens met de feestdagen regelmatig op tafel. Pasen, Kerst of een andere feestdagen, ragout kan altijd. Ragout is komt uit de Franse keuken is het perfecte moment om je restjes vlees of vis in te verwerken. Wij kennen de ragout gevuld in de bekende bladerdeegbakjes . En geen ragout uit blik. Ragout kun je namelijk ook heel makkelijk zelf maken, wist je dat? Met een basis van plantaardige boter, bloem en visbouillon heb je zo een roux gedraaid, helemaal koemelkvrij. Ik maak regelmatig een lekkere kipragout of een vegan champignonragout of oesterzwamragout. Deze romige ragout maak je af met bijpassende kruiden. 

Dit keer maakte ik een visragout van visbouillon, zalmfilet en kabeljauwfilet. Je kunt hiervoor diepvriesvis gebruiken, maar zorg wel dat deze voor je gaat bereiden goed ontdooid zijn. De visragout breng je op smaak met een scheutje droge wijn en verse dille. Ik koos voor de G7 reserva Chardonnay, omdat deze ook lekker is om bij het gerecht te drinken. Je kunt de wijn in de winkel kopen of de wijn bestellen bij HEMA. Hier deel ik het makkelijke recept van de visragout met zalm en kabeljauw.

Ingrediënten

200 zalmfilet zonder huid
1 kabeljauwfilet van ong 100 gr
100 gr plantaardige boter
3 eetlepels plantaardige bloem
1 visbouillonblokje
Een scheutje droge witte wijn
Takjes verse dille

Bereiding Visragout met kabeljauw en zalm

Droog de zalm en kabeljauw met keukenpapier goed. Snijd in kleine blokjes en leg apart. 

Meng 400 ml kokend water met de visbouillonblokje en roer goed door. 

Pak een pan en leg hier de plantaardige boter in. Zet op een zacht vuurtje. Als de boter gesmolten is voeg 2 eetlepels bloem toe. Schenk de helft van de bouillon erbij en roer met een garde snel. Schenk een scheutje witte wijn erbij. Voeg steeds een beetje bouillon toe tot het een dikke saus wordt. Zorg ervoor dat je geen klonten krijgt. 

Vervolgens zet je het vuur uit en schep je de visblokjes erbij. Roer voorzichtig door. Daarna leg je een deksel op de pan en laat je de vis in 5 minuten gaar worden. 

Ondertussen hak je de dille grof en roer je deze ook door de bouillon. 

Serveer de ragout warm in een bladerdeegbakje of met stukjes stokbrood. Je kunt de ragout prima (een dag daarna zelfs) nog een keer opwarmen op een laag vuurtje.

Visragout met kabeljauw en zalm